recept

Senaste inläggen

Av Qia - 6 mars 2010 10:46

Bruschetta med tomat

6 portioner

  • 6 skivor
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 schalottenlökar
  • 12 små kvisttomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad basilika
  • salt, peppar

 

  • Sätt ugnen på 225 grader. Pensla brödskivorna med olja. Lägg dem på ett ugnsgaller och rosta dem tills de fått fin färg. Låt dem svalna på gallret. Skala och skiva vitlök och schalottenlök. Tärna tomaterna. Blanda vitlök, lök, tomater, olivolja och basilika. Krydda. Fördela på brödskivorna. Servera direkt med ruccolasallad och en skiva prosciutto .
Av Qia - 13 december 2009 15:06

 

Messmörskola 
ca 75 bitar
50 g smör
2 dl messmör
3 dl strö socker
3 dl vispgrädde
1 tsk ättiksprit

Blanda samman allt i en stor kastrull.
Koka upp under omrörning.
Koka på svag värme ca en timme.
Rör om då och då.

Häll upp i smord form ca 20x 30 cm, låt kallna.
Skär eller klipp i fyrkanter, linda in i smörpapper
eller förvara kallt.

Kolla prov.

Av Qia - 13 december 2009 13:33

Snickerskakor
Ingredienser:
1l Kspecial
1dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
200g ljus blockchoklad

Så här gör du:
Blanda ihop Kspecial kokos och vaniljsocker. Häll en burk jordnötssmör,2dl ljus sirap och 1dl strösocker i en kastrull och värm ihop. Obs det får inte koka. Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper under. Smält ljus blockchoklad. Bred på chokladen på kakorna. Ställ in i kylen tills det har stelnat.Ta ur och skär i fyrkante

Av Qia - 13 december 2009 13:29

Biscott med mörkchoklad och mandel

80 skorpor:
 3 st medelstora ägg
 2 dl socker 

 0.25 tsk salt
 1 dl olivolja
 300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
 1 tsk bakpulver


 200 g hel mandel
 100 gr mörk hackad chokad

 1.5 dl vetemjöl


 1 st ägg till brödglans
 1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans

1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt,  olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.

3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och chokladen och lite extra mjöl (om det behövs).

4. Dela degen i 3-­4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.

5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25­-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.

6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40­-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.


Av Qia - 31 juli 2009 19:41

Bärplockarns gryta


4 portioner/stycken, tidsåtgång : 30 minuter


500gr färsk skinka, fläskfile eller kycklingfile
1 msk kinesisk soja
2 msk bong kalvfond
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar ( ½ tsk riven färsk ingefära)
1 dl lingonsylt
1 ½ msk vatten
½ msk vetemjöl
Strimla köttet, och blanda skinkstrimlorna med soja och fond i en gryta. Fräs det snabbt ett par minuter under omrörning på hög värme. Blanda samman grädde, salt,kryddor och lingonsylt. Häll blandningen över köttet och rör om. Koka 15 min. under lock. Blanda vatten och vetemjöl och red av grytan. Servera med kokt ris eller pasta och en fräsch sallad.

Av Qia - 31 juli 2009 19:37

TOMATDRESSING  


1 TSK SALT

1 DL STRÖSOCKER

1 TSK PAPRIKAPULVER

1 TSK SENAPSPULVER

2 MSK KETCHUP

1BRK TOMATSOPPA

1 DL VATTEN

4 DL OLJA

1 DL ÄTTIKA 12 %

4-6 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR 

BLANDA OCH LÅT STÅ NÅGOT DYGN INNAN DEN ANVÄNDS

Av Qia - 7 maj 2009 21:35

Cathrines dumlekakor 

250 gr margarin

1½ dl strösocker

4½dl vetemjöl

1 påse snabbmarsanpulver

1½tsk bakpulver 

Dumlekola 

Rulla till bollar

Lägg i småbrödsformarG

ör ett litet hål

Fyll med ½-1 dumlekola

Grädda ca 175 gr ca 10-15 min  

Av Qia - 28 mars 2009 19:04

Rutig smörgåstårta

12 skivor vitt formbröd (den kvadratiska sorten)
lite smör att bre på
ca 150 g majonäs på tub
1 burk makrill eller sardiner i tomat
2 hårdkokta ägg
1 äpple
2 msk dill
ca 1 dl gräddfil

Garnering:
Några salladsblad
lite gurka
dill
2 citronskivor
ca 100 g rensade räkor
2 burkar stenbitsrom ( gärna en röd och en svart)
lite majonäs
Gör så här:


Smöra brödskivorna.Lägg 4 av dem
intill varandra på ett fat.
Blanda fyllningen:kläm ur hälften
av majonäsen, blanda den med mosad
makrill/serdin, hackat ägg och hackat äpple.
Klipp i dill och rör i gräddfilen
Bred hälften av blandningen på brödskivorna .
Täck med 4 smörade brödskivor och bred på
resten av fyllningen, lägg på de sista 4 brödskivirna
och tryck till.
Spritsa med majonäsen ett rutmönster på smörgåstårtan.
Lägg räkor och rom i rutorna
Garnera med dill och citronskivor
Lägg några salladsblad och gurkskivor runtom

Tips:Låt tårtan stå ett par timmar(eller över natten)
i kylen innan du gör den slutliga garneringen,
den blir saftigare då

  

 

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards