Senaste inläggen
Bruschetta med tomat
6 portioner
Messmörskola Blanda samman allt i en stor kastrull. Häll upp i smord form ca 20x 30 cm, låt kallna.
ca 75 bitar
50 g smör
2 dl messmör
3 dl strö socker
3 dl vispgrädde
1 tsk ättiksprit
Koka upp under omrörning.
Koka på svag värme ca en timme.
Rör om då och då.
Skär eller klipp i fyrkanter, linda in i smörpapper
eller förvara kallt.
Snickerskakor
Ingredienser:
1l Kspecial
1dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
200g ljus blockchoklad
Så här gör du:
Blanda ihop Kspecial kokos och vaniljsocker. Häll en burk jordnötssmör,2dl ljus sirap och 1dl strösocker i en kastrull och värm ihop. Obs det får inte koka. Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper under. Smält ljus blockchoklad. Bred på chokladen på kakorna. Ställ in i kylen tills det har stelnat.Ta ur och skär i fyrkante
Biscott med mörkchoklad och mandel
80 skorpor:
3 st medelstora ägg
2 dl socker
0.25 tsk salt
1 dl olivolja
300 g vetemjöl (knappt 6 dl)
1 tsk bakpulver
200 g hel mandel
100 gr mörk hackad chokad
1.5 dl vetemjöl
1 st ägg till brödglans
1 tsk socker till brödglans
1 msk vatten till brödglans
1. Sätt ugnen på 190 grader.
2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Tillsätt salt, olja och sist vetemjöl som först blandats med bakpulver.
3. Arbeta ihop degen. Tippa sedan ut degen på mjölat bakbord och knåda in de hela mandlarna och chokladen och lite extra mjöl (om det behövs).
4. Dela degen i 3-4 delar. Forma till rullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till brödglanset och pensla rullarna generöst.
5. Grädda skorporna mitt i ugnen i 25-30 minuter. Låt längderna svalna cirka 15 minuter och skär dem sedan med riktigt vass kniv i knappt 3 centimeter tjocka skivor.
6. Lägg skorporna på plåtar med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Torka till skorporna i 100 grader ugnsvärme i 40-60 minuter. Låt helst skorporna mogna i smaken till dagen därpå.
Bärplockarns gryta
4 portioner/stycken, tidsåtgång : 30 minuter
500gr färsk skinka, fläskfile eller kycklingfile
1 msk kinesisk soja
2 msk bong kalvfond
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar ( ½ tsk riven färsk ingefära)
1 dl lingonsylt
1 ½ msk vatten
½ msk vetemjöl
Strimla köttet, och blanda skinkstrimlorna med soja och fond i en gryta. Fräs det snabbt ett par minuter under omrörning på hög värme. Blanda samman grädde, salt,kryddor och lingonsylt. Häll blandningen över köttet och rör om. Koka 15 min. under lock. Blanda vatten och vetemjöl och red av grytan. Servera med kokt ris eller pasta och en fräsch sallad.
TOMATDRESSING
1 TSK SALT
1 DL STRÖSOCKER
1 TSK PAPRIKAPULVER
1 TSK SENAPSPULVER
2 MSK KETCHUP
1BRK TOMATSOPPA
1 DL VATTEN
4 DL OLJA
1 DL ÄTTIKA 12 %
4-6 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
BLANDA OCH LÅT STÅ NÅGOT DYGN INNAN DEN ANVÄNDS
Cathrines dumlekakor
250 gr margarin
1½ dl strösocker
4½dl vetemjöl
1 påse snabbmarsanpulver
1½tsk bakpulver
Dumlekola
Rulla till bollar
Lägg i småbrödsformarG
ör ett litet hål
Fyll med ½-1 dumlekola
Grädda ca 175 gr ca 10-15 min
Rutig smörgåstårta
12 skivor vitt formbröd (den kvadratiska sorten)
lite smör att bre på
ca 150 g majonäs på tub
1 burk makrill eller sardiner i tomat
2 hårdkokta ägg
1 äpple
2 msk dill
ca 1 dl gräddfil
Garnering:
Några salladsblad
lite gurka
dill
2 citronskivor
ca 100 g rensade räkor
2 burkar stenbitsrom ( gärna en röd och en svart)
lite majonäs
Gör så här:
Smöra brödskivorna.Lägg 4 av dem
intill varandra på ett fat.
Blanda fyllningen:kläm ur hälften
av majonäsen, blanda den med mosad
makrill/serdin, hackat ägg och hackat äpple.
Klipp i dill och rör i gräddfilen
Bred hälften av blandningen på brödskivorna .
Täck med 4 smörade brödskivor och bred på
resten av fyllningen, lägg på de sista 4 brödskivirna
och tryck till.
Spritsa med majonäsen ett rutmönster på smörgåstårtan.
Lägg räkor och rom i rutorna
Garnera med dill och citronskivor
Lägg några salladsblad och gurkskivor runtom
Tips:Låt tårtan stå ett par timmar(eller över natten)
i kylen innan du gör den slutliga garneringen,
den blir saftigare då
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|