recept

Senaste inläggen

Av Qia - 28 mars 2009 19:04

Skaldjursdröm med len fyllning
5-6 bitar

2 skivor ljust landgångsbröd
Bordsmargarin

Mousse:
100 g finhackade crabsticks
1 msk finhackad purjolök
1 dl lättmajonäs
25 g röd stenbitsrom
1 msk finklippt dill
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk gelantinpulver
4-6 salladsblad
6-8 rädisor

Dekoration:
1 msk lättmajonäs
½ kg räkor med skal
15 cm gurka
ett par citronskivor
dillkvistar

Gör så här:
1. Kantskär brödskivorna och smöra dem
Blanda crabsticks,purjo,majonäs,
stenbitsrom och dill

2. Värm grädden tillsammans med gelantinpulvret
och rör tills gelantinet har löst sig.Rör ner blandningen
i moussesmeten blanda väl och bred moussen i ett tjockt
jämt lager på den ena brödskivan.
Placera den andra brödskivan ovanpå och lägg den fyllda
längden i en plastpåse.Låt moussen stelna i kylen,
minst 4-5 timmar eller över en natt

3. Skölj och strimla salladen.Skär rädisorna i fjärdedelar.
Täck ett fat med sallad och rädisor och placera längden
mitt på fatet. Bred ett tunt lager majonäs på ovansidan.
Skala räkorna och lägg dem i små högar så varje portionsbit
markeras. Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
Lägg dem längs kanten.Stick i citronskivor och dillkvistar.

  

 
Av Qia - 28 mars 2009 19:00

Ansjovistårta

10-12 pers 

Det här behövs:    

9 längdskurna kavringsskivor    

rumstempererat smör 


Fyllning:  

3 dl vispad grädde  

2 burkar slottskaviar  


Garnering:  

6 hårdkokta ägg  

20 ansjovisfiléer, ej för små  

 persilja


 Gör så här:

1. Bred skivorna med smör.Vispa grädden och blanda ned kaviaren.

2. Lägg 3 skivor som botten, bred över 1/3 av kaviargrädden.

3. Lägg nästa 3 skivor ovanpå, på andra ledden och bred på ytterligare 1/3 av kaviargrädden. Täck med de sista tre brödskivorna som läggs parallellt med de första.

4. Skiva äggen och täck tårtans yta med dessa. Dela ansjovisfiléerna på längden. Rulla dem och placera dem på äggen. Toppa med en kvist persilja. 5. Spritsa resten av grädden runt kanten. Nylagad och iskall är denna tårta som bäst 

Av Qia - 11 januari 2009 11:30

Snickerskakor
Ingredienser:
1l Kspecial
1dl kokos
1 tsk vaniljsocker
1 burk jordnötssmör
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
200g ljus blockchoklad

Så här gör du:
Blanda ihop Kspecial kokos och vaniljsocker.

Häll en burk jordnötssmör,2dl ljus sirap och 1dl strösocker i en kastrull och värm ihop. Obs det får inte koka. Blanda ihop alla ingredienserna och bred ut på en bakplåt med bakplåtspapper under. Smält ljus blockchoklad. Bred på chokladen på kakorna. Ställ in i kylen tills det har stelnat.Ta ur och skär i fyrkanter
Av Qia - 14 december 2008 11:34

Kaneltryffel med kardemumma

Recept:

1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
350g mjölkchoklad
Hackad flagad mandel

Tillagning:

Börja med att krossa kaneltången och kardemummafröna i en mortel ganska fint.

 Koka upp grädden, honungen, kanelen och kardemumman i en kastrull. När den har kokat upp dra av den från plattan och låt alla stå och dra ca 15 minuter.

 Hacka under tiden 200 gram av chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp gräddblandningen igen och sila sedan ner den över chokladen.

Rör om i chokladen tills den har smält och blivit till en slät smet. Låt den svalna och sedan kallna i kylskåpet.

När den är ordentligt kall så forma små kulor av tryffeln med ett kuljärn eller med två teskedar.
Smält sedan restan av shokladen i microugnen eller i ett vattenbad.
Doppa varje kula i den smälta chokladen och sprid över lite av de hackade madelflanen ovanpå tryffeln.

Förvara tryfflen i kylskåpet .

Av Qia - 14 december 2008 11:33

Wienernougat


250 g nougat

125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

1. Rosta den flagade mandeln så att den blir gyllenbrun . Använd en torr stekpanna.

2.  Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i en glasskål. Ställ den i kastrull i vattenbad - eller kör i micron (OBS! Försiktigt - rör med jämna mellanrum)

3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten.

4.  När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.

5. Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. När den kallnat paketera in i bakplåtspapperet. Låt stelna några timmar i kylen innan du skär wienernougaten i bitar.

Av Qia - 14 december 2008 11:28

Syltade clementiner att ha till glass

1 kg små fina clementiner
2 vaniljstänger
2 dl strösocker
1½ dl vatten
2 kanelstänger

Tvätta clementinerna noga. Pricka skalen med en gaffel. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ner vaniljkornen i en kastrull. Lägg även ner vaniljstängerna, socker, vatten och kanel.
Koka lagen sakta, rör då och då så att sockret löser sig.
Lägg ner clementinerna och låt dem sjuda under lock cirka 60 minuter. Vänd dem några gånger under tiden. När skalet ser genomskinligt ut är clementinerna klara. Lyft upp dem med hålslev och lägg i varma burkar.
Sila sockerlagen och häll över. Förvara svalt. Efter en vecka är de klara att ätas.

Av Qia - 14 december 2008 11:27

Mintkyssar  ca 50 st

1 äggvita
5 droppar pepparmint, hushållsarom
3 1/2 dl florsocker
ca 50 g mörk choklad

Gör så här
1. Vispa äggvitan fast. Tillsätt pepparmint och rör om.
2. Sikta ner florsockret och fortsätt vispa till en smidig massa.
3. Fyll en spritspåse med massan. Spritsa ut tunna plattor på ett bakplåtspapper.
4. Låt dem torka i rumstemperatur gärna över natten.
5. Smält chokladen och häll den i en strut. Spritsa en droppe på varje mintkyss.

Mintkyssarna ska bli lite mjuka i mitten.

Av Qia - 4 december 2008 18:44

Adventskaka

2 st ägg
3 dl socker
1 pkt (0,5 g) Saffran
200 g smör
1 1/2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
rivet skal av en halv apelsin

Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt rivet apelsinskal, saffran och matfett. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad rund form. Grädda kakan ca 45 min i 175 grader C. Sikta över florsocker (klipp till en stjärna som mall). Går även bra att göra dubbel sats och grädda kakan i långpanna. Bakas då i ca 20 min i 200 grader C. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards