recept

Senaste inläggen

Av Qia - 10 december 2012 14:47



Wienernougat

ca 25 st


250 g nougat
125 g mörk choklad
100 g flagad mandel

Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr stekpanna.

Fyll en kastrull till hälften med vatten och sätt i en glasskål som passar över
kastrullen. Bryt nougaten i bitar och lägg ner dem i glasskålen.
Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i
vattenbadet.

När chokladmassan är flytande blandar du ner den rostade mandeln.

Häll massan i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper. Vik ner bakplåtspapperet
så att det omsluter chokladmassan. Låt stelna några timmar, gärna till dagen
efter, innan du skär wienernougaten i bitar.

Av Qia - 28 november 2012 10:04

Mjuk pepparkaka i långpanna


5½ dl fil

6½dl strösocker

9 dl vetemjöl

1 msk bikarbonat

1 påse pepparkakskryddor

250 gr smält smör

1 dl lingonsylt


smör och ströbröd till långpannan


grädda mitt i ugnen 200 gr ca 30 min


När den svalnat bred ev frosting på

Recept på frosting till HALVA KAKAN !!! Kakan går bra att frysa UTAN frosting

FROSTING MED FÄRSKOST:

125 g färskost naturell ex. Philadelphia cream cheese,

75 gram smör

1 tsk vaniljsocker

150 g florsocker


FROSTING UTAN FÄRSKOST - GLASYR:

2,5 dl florsocker

3 msk vatten eller saft av citron, lime eller apelsin

ev. smaksättning som två tsk finrivet skal av citron, lime eller apelsin


Skär i lagom stora rutor



Av Qia - 4 oktober 2012 14:59

 

Bullar i långpanna

Deg:

1 pkt jäst för söta degar

1 dl socker

300 g smör

5 dl mjölk

4 ägg

1 tsk salt

1½ msk vaniljsocker

ca 18 dl vetemjöl


Marsankräm:

Jag använde ca 5 dl mjölk till en påse vaniljsås som man skulle ha 7 dl mjölk till så den blev riktigt tjock och bra. Jag använde den sorten som ska blandas kall 



Smörgegga:

300 g smör

1 dl strösocker

3 msk kanel

1 msk vaniljsocker


Börja med att vispa marsankrämen och låt den svälla. Smält smöret till degen och tillsätt mjölk. Värm till 37 grader. Lös upp jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av vätskan, socker och uppvispade ägg. Rör sen ner mjölet blandat med vanilj och salt. Rör till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Rör under tiden ihop smöret.


Ta upp degen på mjölat bord och arbeta ihop den. Ta av 1/3 och kavla ut till en platta som täcker en smord långpanna. Bre marsankrämen på plattan. Kavla ut resten av degen och bre på smörgeggan. Rulla ihop och skär i bitar. Ställ de i långpannan ovanpå marsankrämen. Ställ inte för tätt, de jäser ihop sen.


Låt jäsa övertäckt i 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö på strösocker. Grädda i 150 grader ca 30-35 min, alt 220 gr 15-20 min


 


Av Qia - 21 september 2012 20:48

Västerbottenkex


200 gr riven västerbottenost

3 dl vetemjöl

100 gr smör

ev 1-2 msk vatten

Örtkryddor

Flingsalt


Blanda allt

Rulla in i plastfolie med lite örtkryddor och flingsalt

In i frysen 30-45 min

Skär i tunna skivor ca 30-35 st

Grädda 175 gr ca 10 min



Av Qia - 11 september 2012 17:55

Pizzadeg


4 dl ljummet vatten

1 pak jäst

1-1½ dl olja

1 tsk salt

Ca 1 l mjöl


Rör ut jästen med vattnet och saltet

Rör ned mjölet

Häll i oljan

Arbeta ihop degen

Låt jäsa 30 min


Dela degen till 2

Tryck ut på bakplåtspapper

Lägg på tomatsås, fyllning och ost

Grädda 175-200 gr ca 15-25 min Den ska ”släppa” från pappret och fått en fin färg

Av Qia - 2 september 2012 12:54

Falsk äppelkaka

100 g smör

1 ägg

4 dl socker

3 dl mjölk

4 tsk vaniljsocker

4 tsk bakpulver

5 dl vetemjöl


Glasyr:

200 g smör

2 dl socker

1-2 msk kanel

3 dl havregryn

 
Så här gör du:

Smält smöret.

Blanda ägg och socker och rör ner smöret och mjölken.

Blanda sedan vaniljsocker och bakpulver med vetemjöl och rör ner också detta.

Häll smeten i en smord och bröad långpanna, 30 x 40 cm.


Smält smöret till glasyren och rör ner övriga ingredienser.

Fördela detta ovanpå kakan och grädda den i 200-250 graders ugnsvärme.

Prova med sticka att den är färdig.

Av Qia - 3 augusti 2012 17:12

Rabarberchutney


1 l rabarber skuren i 1cm breda bitar

3 dl  gul lök hackad

½ vitlöksklyfta

½ dl russin

6 dl strösocker

½ tsk vitpeppar malen

1 tsk kryddpeppar malen

1 tsk kanel

3-4 msk ättika 12%

1 dl vatten


Atamon


Blanda allt i kastrull

Låt koka sakta i ca 45 min  utan lock

tills det blivit en tjock massa

Tillsätt atamon


Ös upp i heta burkar

Förvaras svalt


Av Qia - 3 augusti 2012 14:44

 


1 stror flaska med vid öppning

Hallon

Jordgubbar

Körsbär

Rabarber

Nektarin

Plommon

Aprikoser

Röda vinbär

Svarta vinbär

Björnbär

Vaniljstång skuren längstmed

Strösocker

Sprit


Låt stå ca 1-2 månader ruska nån gång ibland så sockret löser sig

Sila i kaffefilter

Häll upp i ren fin flaska

Låt stå i några månader innan den dricks ,, sila gärna en gång till efter ca 2 månader


Bären kan med fördel ätas med glass men komihåg att inte köra bil efter:)


I burken är det bara hallon, vaniljstång, strösocker och sprit






Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards