Direktlänk till inlägg 31 juli 2009
Bärplockarns gryta
4 portioner/stycken, tidsåtgång : 30 minuter
500gr färsk skinka, fläskfile eller kycklingfile
1 msk kinesisk soja
2 msk bong kalvfond
2 ½ dl matlagningsgrädde
½ tsk salt
1 krm svartpeppar ( ½ tsk riven färsk ingefära)
1 dl lingonsylt
1 ½ msk vatten
½ msk vetemjöl
Strimla köttet, och blanda skinkstrimlorna med soja och fond i en gryta. Fräs det snabbt ett par minuter under omrörning på hög värme. Blanda samman grädde, salt,kryddor och lingonsylt. Häll blandningen över köttet och rör om. Koka 15 min. under lock. Blanda vatten och vetemjöl och red av grytan. Servera med kokt ris eller pasta och en fräsch sallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 | |||||
|