Direktlänk till inlägg 28 mars 2009
Rutig smörgåstårta
12 skivor vitt formbröd (den kvadratiska sorten)
lite smör att bre på
ca 150 g majonäs på tub
1 burk makrill eller sardiner i tomat
2 hårdkokta ägg
1 äpple
2 msk dill
ca 1 dl gräddfil
Garnering:
Några salladsblad
lite gurka
dill
2 citronskivor
ca 100 g rensade räkor
2 burkar stenbitsrom ( gärna en röd och en svart)
lite majonäs
Gör så här:
Smöra brödskivorna.Lägg 4 av dem
intill varandra på ett fat.
Blanda fyllningen:kläm ur hälften
av majonäsen, blanda den med mosad
makrill/serdin, hackat ägg och hackat äpple.
Klipp i dill och rör i gräddfilen
Bred hälften av blandningen på brödskivorna .
Täck med 4 smörade brödskivor och bred på
resten av fyllningen, lägg på de sista 4 brödskivirna
och tryck till.
Spritsa med majonäsen ett rutmönster på smörgåstårtan.
Lägg räkor och rom i rutorna
Garnera med dill och citronskivor
Lägg några salladsblad och gurkskivor runtom
Tips:Låt tårtan stå ett par timmar(eller över natten)
i kylen innan du gör den slutliga garneringen,
den blir saftigare då
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|