recept

Senaste inläggen

Av Qia - 22 juli 2013 20:25

 

Bärkaka med mandel



6              ägg

4½ dl       strösocker

2 tsk        vaniljsocker

2½ dl       mjöl

2 dl          mandelmjöl

1 tsk        bakpulver


Bär


Smör


½ dl Pärlsocker

1 dl Mandelmjöl



Gör så här

Rör ihop (inte vispa) ägg socker och vaniljsocker. Blanda ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i smord och mandemjölsbröad långpanna

Strö bären över smeten, så mycket du vill ha. Inte för mycket då blir den för blöt

Hyvla smör över med osthyvel jämnt fördelat över kakan.

Strö över pärlsocker och mandelmjöl.

Grädda i 200 gr ca 35 minuter.

Skär i bitar när kakan svalnat.



Av Qia - 18 juni 2013 20:29

Godaste Kubensillen

1 dl grädde vispad pösig

2 dl majonnäs

1 dl kaviar typ Kalles

½ tsk citronpeppar

½-1 tsk worcestershiresås

1 röd lök fint hackad

1 dl purjolök fint hackad

2 tsk strösocker

Dill

1 ask 5 minuters sill klippt i lagomt stora bitar


Låt stå och dra 1 dygn i kylskåp

Av Qia - 18 juni 2013 11:17

Grava lax

Ca 1 kg laxsida benfri

½ dl salt gärna grovt

½ dl strösocker

Ca 10-15 krossade vitpepparkorn                 

Dill

Blanda salt socker och peppar

Klappa in blandningen på både kött och skinnsidan

Lägg på dill mellan och på utsidan


Lägg i plastpåse

Förvaras i kylskåp

Vänd morgon och kväll i ca 3 dagar

Ta bort dillen och låt ligga och torka en stund innan du skär upp i tunna skivor

Av Qia - 18 juni 2013 10:53

                        Kroppkakor


8-10 kokta kalla potatisar

Ca 2-3 dl mjöl

1 ägg

Salt


Mosa potatisen , blanda i mjöl salt och ägg

Degen ska vara kletig men fast så man kan ev behöva tillsätta mer mjöl.


Stek ihop finskuret

Rimmat fläsk

Bacon

Lök

Krossad/mald kryddpeppar


Dela upp potatisdegen i ca 12 bitar

Forma till bollar

Gör urgröpning i mitten

Fyll med fläsk/lök blandningen

Knyt ihop bollen. Se till att den är ordentligt hel så inte fyllningen läker ut när du kokar dem.


Koka upp vatten och salt


Lägg i några kroppkakor i sänder, vänd efter halva tiden


Kokas ca 10 min


Serveras med smält smör och lingonsylt

Av Qia - 26 maj 2013 22:19

 

Mini kardemummaskorpor

100 g  smör

1⁄2 dl strösocker

3 1⁄2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk mortlade kardemummakärnor

1 dl mjölk


Sätt ugnen på 225°.

Vispa smör och socker med elvisp.

Tillsätt mjölk, kardemumma och mjölet blandat med bakpulvret.

Vispa försiktigt tills ingredienserna är blandade.

Strö ut lite mjöl på köksbänken. Platta ut degen till en rektangel, cirka 12x18 cm.

Lägg  på plåt med bakplåtspapper.

Skär degkakan i jämna små fyrkanter,  30 stycken.

Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på galler.

Sänk ugnsvärmen till 175°.

Dela skorporna med en brödkniv.

Lägg tillbaka halvorna på plåten med snittytan upp. Torka skorporna i ugnen ca 15-20 min. Lämna ugnsluckan lite på glänt.

Låt skorporna svalna på galler.  

Av Qia - 26 januari 2013 15:58

För sisådär 20 år sedan så var den här grytan en favvo ....och det var den fortfarande upptäckte vi igårkväll tillsammans med ett glas vitt vin :)

Så receptet kommer i orginal från min gamla receptbok Som du ser är det lite av ett litepåenhöft recept

Jag bytte grön paprika mot gul paprika  

       

Av Qia - 27 december 2012 19:45

Parmesanmousse med bresaola

Ingredienser ca 10 port

Till servering:

  • 150 g bresaola eller parmaskinka i lövtunna skivor
  • sallad     

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp mjölken. Vispa
under tiden grädden och ställ den kallt.
2. Vispa upp äggulorna och häll i en kastrull. Vispa sedan droppvis i den varma mjölken i äggulorna, sjud på svag värme till fluffigt skum. Lägg i de blötlagda gelatinbladen och rör tills de smält ordentligt.
3. Vänd ner parmesanosten, vänta tills krämen är sval och vänd till sist ner den vispade grädden. Smaka av med salt och peppar. Häll upp krämen i små koppar eller skålar och ställ kallt i minst två timmar.
4. Stjälp upp moussen vid servering  servera med tunna skivor bresaola och sallad.

Av Qia - 16 december 2012 16:54

Räkrulle

125 g smör  Smält i kastrull
1½ dl mjöl  Blanda med smöret, vispa till en jämn smet
3 dl mjölk    Rör ner i mjölblandningen
1 krm salt
                   Låt svalna
4 ägg          Vispa ner i smeten, ett i taget
 
                    Häll smeten i bakplåtspappersklädd långpanna
                    Grädda 20min i 200 grader
                    Låt kallna

Fyllning

300 g skalade räkor Grovt hackade
2 dl vispgrädde    Vispas hårt
1 dl majonäs        Rör ihop med grädden
2dl finhackad dill  Blanda med majonäsröran och räkorna
Salt och peppar
2 hårdkokta ägg   Rör försiktigt ned finhackade ägg med resten av blandningen

Bred ut fyllningen på den kalla botten, sen rullar man ihop den från långsida till långsida.
Låt stå i kylskåp minst 5 timmar innan servering, kan med fördelförberedas dagen innan servering.

Servera i ca 2 cm tjocka skivor med en god sallad

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards