recept

Senaste inläggen

Av Qia - 2 maj 2008 14:03

Nässelsoppa med kokt ägg 

5 dl nässlor

350 g fryst hackad spenat

1 gul lök

2 msk smör

8 dl vatten

2 msk flytande grönsaksbuljong

1 dl grädde

2 ägg

salt och peppar


Skölj och koka nässlorna i 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt spenat och nässlor och rör om. Späd med vatten och buljong och låt koka på svag värme ca 7 minuter.

Hårdkoka äggen. Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa skålar och lägg i ägghalvor.

Av Qia - 1 maj 2008 09:00

Kokosräkor i röd curry


Ingredienser

4 port

1 kg stora räkor med skal (ca 400 g skalade)

2 paprikor

100 g sockerärtor

2 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 msk röd currypasta

1 hönsbuljongtärning

2 dl kokosmjölk

2 dl lätt crème fraiche

färsk koriander eller

persilja

Gör så här

Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden.

Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop

currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med

grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera

med limeklyftor och jasminris.

Av Qia - 1 maj 2008 08:59

Rabarberkaka

Ingredienser

12 port

100 g smör

2 dl strösocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

100 g rabarber

1 tsk potatismjöl

100 g mandelmassa

florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg,

vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär

rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv

mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.

Servera gärna med vispad grädde.

Av Qia - 1 maj 2008 08:43

Chutney

500 g rabarber

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 röd chili

3/4 dl honung

2 msk rödvinsvinäger

1 tsk salt

1 msk riven ingefära

Hacka fukt och grönt och lägg i en gryta, häll i övriga ingredienser utom ingefäran. Koka på

svag värme i 20 minuter. Rör ner ingefäran. Låt svalna och häll upp på burk.

Av Qia - 26 april 2008 21:19

Västerbottenmazariner


Pajdeg:

1dl mjöl,

100g smör,

3msk riven parmesan eller annan lagrad torr ost

Fyllning:

 1msk smör,

1msk mjöl,

1dl vispgrädde,

 1 äggula,

2dl västerbottenost.

Blanda smör, mjöl och parmesan till pajdegen och låt vila kallt en stund.

Smält smöret till fyllningen rör ner mjölet späd med grädde. Låt småkoka ett par minuter. Tillsätt äggulan och riven ost.

Kavla ut pajdegen tunt och ta ut mått efter mazarinformar (folieformar) och klä formarna med degen.
Fyll på massan och lägg gärna ett galler av pajdeg över varje mazarin. Grädda i 225 grader i ca 10 min. tills de fått färg.
Serveras helst varma eller ljumma.

Av Qia - 26 april 2008 21:18

Ostskålar rosé
125 g philadelphiaost
1 msk mjölk
10 gröna oliver
10 svarta oliver
5 marinerade soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
10 basilikablad
1 rosésallad

Portioner: 4
Rör osten mjuk och smidig med mjölken. Finhacka oliver och tomater. Skala vitlöken. Strimla basilikabladen. Blanda osten med oliver, tomater, pressad vitlök och basilika.

Skölj och dela rosésallaten. Lägg bladen på ett serveringsfat. Fördela ostmassan i sallatsbladen.

Servera som drinktilltugg

Av Qia - 26 april 2008 21:12

Absolut Raspberri Streetsmart

1 del Absolut Raspberri
Sprite

Bygg drinken över is i ett longdrinkglas. Garnera med lime
Servera med sugrör

A1

Av Qia - 26 april 2008 20:57

A1

4 cl Gin
2 cl Grand Marnier Rouge
1 cl citronjuice
ett stänk grenadine

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards