recept

Senaste inläggen

Av Qia - 4 december 2008 18:42


Dajmtryffel (40 bitar)

1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
1 dl Kesella
2 msk konjak eller likör
ca 100 g dajm
kakao

Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Bryt chokladen i bitar, rör ner i grädden och låt smälta. Rör i Kesella och konjak. Låt smeten kallna i kylen ca 1/2 tim. Hacka dajm och rör ner. Häll smeten i en form, 10 x 15 cm och låt stelna i kylen ca 1 tim. Skär i bitar eller forma tryffeln till runda kulor. Pudra över kakao och förvara kallt.

Av Qia - 4 december 2008 18:37

Kanel- och kardemummatryffel (20-25 st)


Aftonbladets kanel- och kardemummatryffel (20-25 st)

1 kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1,5 dl vispgrädde
1 tsk honung
200 g mjölkchoklad, ganska fint hackad
175 g mjölkchoklad
till doppning
Flagad mandel
och pärlsocker
till dekor

Krossa kanelstången och kardemummakärnorna lätt.

Koka upp grädden med honungen och kryddorna.

Låt kryddorna ligga och dra en stund så att grädden tar smak.

Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över den hackade chokladen i en bunke.

Rör tills all choklad smält och tryffeln blivit slät och blank. Låt svalna och ställ sedan tryffeln i kylen att stelna.

Ta ut små kulor ur den hårda massan med hjälp av ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda. Smält den resterande chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad.

 Doppa kulorna i den smälta chokladen och dekorera dem eventuellt med flagad mandel och pärlsocker. Låt stelna och förvara sedan kallt.

Av Qia - 3 december 2008 17:17

Sillsallad

1 dl gräddfil
1,5 dl majonnäs
4 msk kaviar
1 rödlök
1 bit purjolök
 0,5 dl dill
1 burk matjesill
5 kokta potatisar
3 hårdkokta ägg

Haka rödlök, purjolök, sillen, potatisen, äggen.

Blanda med dem övriga ingredienserna.

Av Qia - 3 december 2008 17:15

 Inkokt lax


4 portioner
Tid En timme
Ingredienser:
Inkokningslag

1 liter vatten
2 msk salt
1 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 skalad gul lök i skivor
2 msk ättiksprit
4 msk socker
2 msk dillfrö

700 gr skinnfri laxfilé


Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dem sjuda i 5 minuter.

Sila sedan lagen över laxen och sjud fisken i ugnen på 100 grader tills laxen har en kärntemperatur på 55 grader.

Låt fisken svalna i spadet och servera den kall med kokt färskpotatis.

Av Qia - 3 december 2008 17:13

Ansjovisrulle18-20 skivor
Tid
Ingredienser:
50 gr smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk anjovisspad
1 tsk bakpulver
3 äggulor
3 äggvitor

Fyllning
2 gula lökar hackade
2 msk smör
1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
1 dl riven ost
1 dl finhackad dill
2 msk kaviar
2-3 msk chilisås

Botten

1. Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
2. Tillsätt mjölk och grädde.
3. Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
4. Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum.
6. Blanda äggulor och bakpulver. Rör sedan ned dem i den nedkylda såsen.
7. Rör sedan ned de hårt vispade äggvitorna.
8. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten sedan svalna.
Fyllning

9. Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
10. Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.

Av Qia - 1 december 2008 15:35

Ostpaj4-6 portioner

Ingredienser:
Pajskal

2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt

Fyllning

350 gr riven smakrik ost
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
6 lättvispade ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Pajskal

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Fyllning

1. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och blanda i den rivna osten, rör om till osten har smält.
2. Blanda ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter 140 graders ugn.

Av Qia - 1 december 2008 15:34

JULMUSTKYCKLING


Ingredienser, 4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl crème fraiche
2 dl julmust (OBS ej light)
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja

Gör så här
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin. Servera med potatis och frästa grönsaker.

Av Qia - 16 november 2008 22:21


 Spenatlasagne

3-4 morötter
2 purjolökar
3 lökar
5-6 kulor Frusen spenat, 

1 burk kokosmjölk
½ buljongtärning
1-2 dl vatten
2,5 cm riven ingefära
Salt och peppar
lasagneplattor
Olivolja


Bechamelsås

Mjölk

smör

vetemjöl


 Rensa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Stek grönsakerna i olivolja och tillsätt därefter kokosmjölk, spenat, vatten och kryddor. Smaka av med en buljongtärning. Varva lasagneplattor och spenat i en ugnsfast form och strö över riven ost eller bechamelsås. Gräddas på 200 grader i ca 20 minuter.


Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards