Direktlänk till inlägg 28 mars 2009
Skaldjursdröm med len fyllning
5-6 bitar
2 skivor ljust landgångsbröd
Bordsmargarin
Mousse:
100 g finhackade crabsticks
1 msk finhackad purjolök
1 dl lättmajonäs
25 g röd stenbitsrom
1 msk finklippt dill
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk gelantinpulver
4-6 salladsblad
6-8 rädisor
Dekoration:
1 msk lättmajonäs
½ kg räkor med skal
15 cm gurka
ett par citronskivor
dillkvistar
Gör så här:
1. Kantskär brödskivorna och smöra dem
Blanda crabsticks,purjo,majonäs,
stenbitsrom och dill
2. Värm grädden tillsammans med gelantinpulvret
och rör tills gelantinet har löst sig.Rör ner blandningen
i moussesmeten blanda väl och bred moussen i ett tjockt
jämt lager på den ena brödskivan.
Placera den andra brödskivan ovanpå och lägg den fyllda
längden i en plastpåse.Låt moussen stelna i kylen,
minst 4-5 timmar eller över en natt
3. Skölj och strimla salladen.Skär rädisorna i fjärdedelar.
Täck ett fat med sallad och rädisor och placera längden
mitt på fatet. Bred ett tunt lager majonäs på ovansidan.
Skala räkorna och lägg dem i små högar så varje portionsbit
markeras. Skiva gurkan och dela skivorna på mitten.
Lägg dem längs kanten.Stick i citronskivor och dillkvistar.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 | 29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|