Senaste inläggen
TOMATDRESSING
1 TSK SALT
1 DL STRÖSOCKER
1 TSK PAPRIKAPULVER
1 TSK SENAPSPULVER
2 MSK KETCHUP
1BRK TOMATSOPPA
1 DL VATTEN
4 DL OLJA
1 DL ÄTTIKA 12 %
4-6 PRESSADE VITLÖKSKLYFTOR
BLANDA OCH LÅT STÅ NÅGOT DYGN INNAN DEN ANVÄNDS
SALLADSPAJ MED RÄKOR
Pajbotten:
2 ½ dl vetemjöl
125 gr smör
2 msk vispgrädde
Fyllning:
100 gr philadephiaost, naturell
2 dl lättcreme-fraiche
1 msk finhackad rödlök
ca 50 gr röd eller svart stenbitsrom
100 gr crabsticks
½ kg räkor, oskalad vikt
Sallad
Gurka
Dill
Blanda pajdegen och tryck ut den i en smord pajform,
25-27 cm i diameter, med löstagbara kanter.
Grädda pajskalet helt klart, 225 gr ca 10-15 minuter.
Låt det kallna.
Blanda philadelphiaost med creme fraiche, lök,
hälften av romen och strimlad crabstics.
Lägg fyllningen i pajskalet.
Skala och lägg på räkorna.
Garnera med resterande rom, skivad gurka, sallad och dill.
Minipajer med kryddost 8-10 stk.
1 sats pajdeg
150 g riven kryddost (smakrik)
1½ dl grädde
1 dl mjölk
2 ägg
salt och peppar
små pajformar
Fördela pajdegen i smörade miniformar (eller använd engångsformar i aluminium). Förgrädda skalen 10 min i 200c
Riv osten och blanda den med grädde, mjölk och ägg. Rör samman ordentligt och smaka av med salt/peppar.
Fördela fyllningen i de förgräddade pajskalen och sätt in dem i ugnen igen 10-25 min i samma temp.
Cathrines Husvagnspaj
15 digestivekex
75 g smält smör
1/2 tsk salt
Fyllning:
4 gelantinblad
2-300 g skalade räkor2 pak crabstick 3 ägg klyftade
1 burk röd stenbitsrom, 100g spar lite till garnering
3 dl gräddfil 2 dl turkisk yougurt
1 msk tomatpuré
1 tsk slotts senap
1 hackad röd lök
Garnering:
2-3 hårdkokta ägg
2-300 g skalade räkor dillröd stenbitsrom
Smula kexen och blanda smulorna med det smälta smöret och saltet. Tryck ut smulorna på botten av en 24 cm form med löstagbar botten och ställ den kallt.
Lägg gelantinblanden i kallt vatten tio minuter. Tina eller halvtina räkorna. Blanda räkorna med crabsticks, ägg, stenbitsrom, gräddfil, yougurt, tomatpuré, senap och lök
Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelantinlösningen i smeten, häll upp den i formen.
Ställ pajen att stelna i kylen några timmar. Lossa pajen ur formen, lägg upp och garnera den med ägg, räkor och dill.
Fisk och skaldjurspanna
Ingredienser 4 port
400 g vit fiskfilé
310 g Arla Köket skagenpanna
100 g skalade räkor (250 g med skal)
Gör så här
Skär fisken i bitar.
Häll grädden och smakpastan i en panna.
Rör om och låt koka 1 min.
Lägg i fisken och låt sjuda i såsen ca 2 min.
Tillsätt räkorna.
Servera med kokt ris.
Biffenchiladas
Ingredienser 4 port
500 g lövbiff
1 purjolök
smör
1/2 tsk salt
Arla Köket lätt crème fraiche paprika & chili
6 stora tortillabröd
1 dl Arla Köket riven ost gratäng
Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Strimla köttet och purjolöken. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Lägg i purjolöken och krydda med salt. Rör ner crème fraiche och låt allt koka ihop 1–2 min. Bred ut röran på tortillan och rulla ihop. Lägg rullarna på ett ugnssäkert fat. Strö över osten. Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min tills osten fått färg. Servera med sallad, paprika och majs.
Dajmglass med marshmallows
Ingredienser 8-10 port2 1/2 dl Kelda Vaniljsås
100 g daim
100 g marshmallows
Anjovisröra
Ingredienser 4 port
1 burk ansjovisfiléer, ca 125 g
250 g Kesella
2 msk orökt kaviar
1 dl hackad gräslök
Gör så här Låt ansjovisen rinna av. Hacka ansjovisen och blanda Kesella, ansjovis, kaviar och gräslök. Servera på mörkt bröd eller klicka på ägghalvor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|