Direktlänk till inlägg 3 december 2008
Ansjovisrulle18-20 skivor
Tid
Ingredienser:
50 gr smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk anjovisspad
1 tsk bakpulver
3 äggulor
3 äggvitor
Fyllning
2 gula lökar hackade
2 msk smör
1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
1 dl riven ost
1 dl finhackad dill
2 msk kaviar
2-3 msk chilisås
Botten
1. Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
2. Tillsätt mjölk och grädde.
3. Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
4. Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum.
6. Blanda äggulor och bakpulver. Rör sedan ned dem i den nedkylda såsen.
7. Rör sedan ned de hårt vispade äggvitorna.
8. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten sedan svalna.
Fyllning
9. Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
10. Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|