Senaste inläggen
Drömmar
ugnsvärme 150 gr
150 g smör eller margarin
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl olja
1-2 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl
Rör margarin och socker poröst, tillsätt oljan lite i sänder under vispning. Rör ned resten av ingredienserna. Forma den lösa degen till kulor som läggs på plåt och sedan gräddas i ca 20 minuter.
JITTERBUGGAR
4 1/2 dl vetmjöl
200 gr margarin eller smör
1 dl socker
1 äggula
Arbeta samman alla ingredienser till degen och låt vila i kylen en stund.
Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker
Jag brukar tillsätta 1,5 msk kakao om jag vill ha med smak!
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret medan Du fortfarande vispar.
Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta, ungefär 5 mm tjock. Bred på fyllningen på varje platta och rulla ihop som rulltårta
Låt se stå svalt en stund till och skär de sedan i centimetertjocka skivor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12 - 15 minuter.
Aprikosfromage
400 g torkade aprikoser
175 g strösocker
8 äggulor
10 blad gelatinblad
200 g mandlar
10 dl vispgrädde 38%
5 äggvitor
Att dekorera med
4 dl vispgrädde 38%
100 g mörk choklad
Tillagning:
-Lägg aprikoserna i blöt i vattnen, så att de precis täcks, och låt dem stå i 5-6 timmar.
-Koka aprikoserna mjuka i kallt vatten tillsammans med 2/3 av sockret. Vispa det till mos och låt det svalna av.
-Skålla och skala mandeln. Hacka dem sedan grovt.
-Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 min. Vispa äggulorna med resten av sockret.
-Smält gelatinbladen och häll dem i äggsmeten i en tunn stråle, så att det inte blir några klumpar. Vänd i de hackade mandlarna och aprikosmoset. Vispa äggvitor och grädde tjockt och vänd ner det i äggsmeten.
-Ställ i kylskåp i minst 3 timmar. Dekorera sedan med grädde och krossad choklad. Servera!
Fryst jorgubb- och marängtårta
3 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
1 dl Kesella
2 äggulor
1 dl florsocker
Rabarberkaka
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
500 - 700 g rabarber
150 g smör
2 - 3 dl pärlsocker
Chèvretoast
Ingredienser
100 g chèvreost
0,5 dl mjölk
4 skivor vitt bröd
1 msk smör
Kör ost och mjölk till en slät kräm med en mixer. Bred ut krämen på brödet.Lägg ihop två och två med krämen i mitten. Ställ kallt. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!) Skär bort kanterna, dela och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor.
Kasslerfyllda paprikor
Grekisk spenatpaj Ingredienser (4 portioner)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|