recept

Senaste inläggen

Av Qia - 22 april 2008 18:02

Drömmar


ugnsvärme 150 gr

150 g smör eller margarin
4 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl olja
1-2 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
5 dl vetemjöl

Rör margarin och socker poröst, tillsätt oljan lite i sänder under vispning. Rör ned resten av ingredienserna. Forma den lösa degen till kulor som läggs på plåt och sedan gräddas i ca 20 minuter.

Av Qia - 22 april 2008 18:00

 JITTERBUGGAR

4 1/2 dl vetmjöl
200 gr margarin eller smör
1 dl socker
1 äggula
Arbeta samman alla ingredienser till degen och låt vila i kylen en stund.


Fyllning:
2 äggvitor
4 msk socker
Jag brukar tillsätta 1,5 msk kakao om jag vill ha med smak!
Vispa vitorna till hårt skum och tillsätt sockret medan Du fortfarande vispar.


Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta, ungefär 5 mm tjock. Bred på fyllningen på varje platta och rulla ihop som rulltårta
Låt se stå svalt en stund till och skär de sedan i centimetertjocka skivor som läggs på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 12 - 15 minuter.

Av Qia - 20 april 2008 07:55

Aprikosfromage


400 g torkade aprikoser

175 g strösocker

8  äggulor

10 blad gelatinblad

200 g mandlar

10 dl vispgrädde 38%

5  äggvitor 


Att dekorera med  

4 dl vispgrädde 38%

100 g mörk choklad
Tillagning:
-Lägg aprikoserna i blöt i vattnen, så att de precis täcks, och låt dem stå i 5-6 timmar.

-Koka aprikoserna mjuka i kallt vatten tillsammans med 2/3 av sockret. Vispa det till mos och låt det svalna av.

-Skålla och skala mandeln. Hacka dem sedan grovt.

-Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca. 10 min. Vispa äggulorna med resten av sockret.

-Smält gelatinbladen och häll dem i äggsmeten i en tunn stråle, så att det inte blir några klumpar. Vänd i de hackade mandlarna och aprikosmoset. Vispa äggvitor och grädde tjockt och vänd ner det i äggsmeten.

-Ställ i kylskåp i minst 3 timmar. Dekorera sedan med grädde och krossad choklad. Servera!

Av Qia - 20 april 2008 07:55

Fryst jorgubb- och marängtårta   


3 dl vispgrädde
200 g frysta jordgubbar
1 dl Kesella
2 äggulor
1 dl florsocker

  

  • Vispa grädden till glassen hårt.
  • Mixa jordgubbar, kesella, äggulor och florsocker med mixerstav.
  • Rör ner smeten i grädden.
  • Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant.
  • Bred ut glassmeten och lägg på den andra marängbottnen.
  • Frys tårtan.
  • Ta fram tårtan ur frysen cirka 30 minuter före servering.
Av Qia - 20 april 2008 07:48

Rabarberkaka   


6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
500 - 700 g rabarber
150 g smör
2 - 3 dl pärlsocker  


  • Vispa ihop ägg och socker tills det är poröst.
  • Blanda ner mjölet.
  • Skär rabarbern i ca 1 1/2 cm tjocka skivor.
  • Häll smeten i en smörad form och lägg rabarber över.
  • Hyvla smöret och lägg över rabarbern, strö pärlsockret över smöret.
  • Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 35 minuter.
Av Qia - 16 april 2008 22:52

Chèvretoast 
 
Ingredienser

100 g chèvreost 

0,5 dl mjölk 

4 skivor vitt bröd 

1 msk smör





Tillagning

Kör ost och mjölk till en slät kräm med en mixer. Bred ut krämen på brödet.Lägg ihop två och två med krämen i mitten. Ställ kallt. (Hit kan du förbereda några timmar före servering!) Skär bort kanterna, dela och stek brödet gyllenbrunt på båda sidor.

   




Av Qia - 14 april 2008 11:29

 Kasslerfyllda paprikor


  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 250 g strimmlad kassler
  • 150 g skivade champinjoner
  • ½ hackad gul lök
  • 2 msk smör
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • 2 dl riven mozzarella
  • färsk basilika
  • ris
Tillagning
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  • Halvera paprikorna och rena bort kärnhuset. Ställ dem i en ungssäker form och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter.
  • Höj ugnen till 275°.
  • Bryn lök, kassler och svamp i en stekpanna. Pressa på vitlök. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatpuré och vatten. Låt sjuda några minuter.
  • Fyll paprikorna med kasslerröran och lägg på mozzarellan.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 10 minuter.
  • Garnera med färsk basilika och servera med ris och sweet chilisås.
  • Av Qia - 14 april 2008 11:29

     Grekisk spenatpaj Ingredienser (4 portioner)

    • Deg
    • 6 dl vetemjöl
    • ½ tsk salt
    • 1 ½ dl olivolja
    • 1 ½ dl varmt vatten
    • Fyllning
    • 500 g färsk spenat eller 1 pkt fryst bladspenat (250 g)
    • 1 gul lök
    • 2 dm purjolök
    • olivolja till stekning
    • 200 g fetaost
    • 1 dl hackad dill
    • 3 ägg
    • 1 tsk salt
    • svartpeppar
    Tillagning
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda samman ingredienserna till degen.
  • Knåda degen ca 5 minuter för hand eller ca 3 minuter i maskin.
  • Skölj den färska spenaten koka ca 5 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av i durkslag.
  • Skala och hacka löken, stek den mjuk i olivolja.
  • Ta pannan från värmen, grovhacka spenaten och smula i fetaosten.
  • Blanda alltsammans i pannan även dillen.
  • Vispa upp äggen och blanda ner i spenaten (spara lite ägg till pensling). Krydda och blanda väl.
  • Dela degen i två halvor, den ena lite större. Kavla ut den större till en tunn rund botten. För över till en pajform, ungefär 28 cm i diameter.
  • Lägg i spenatfyllningen och vik över degkanterna runtom.
  • Kavla ut den andra deghalvan till ett tunt lock. Lägg det över pajen och vik in kanterna. Pensla med resten av ägget och grädda mitt i ugnen ca 40 min.
  • Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    <<< November 2016
    >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards