Cathrines Husvagnspaj
15 digestivekex
75 g smält smör
1/2 tsk salt
Fyllning:
4 gelantinblad
2-300 g skalade räkor
2 pak crabstick 3 ägg klyftade
1 burk röd stenbitsrom, 100g spar lite till garnering
3 dl gräddfil 2 dl turkisk yougurt
1 msk tomatpuré
1 tsk slotts senap
1 hackad röd lök
Garnering: 2-3 hårdkokta ägg
2-300 g skalade räkor dillröd stenbitsrom
Smula kexen och blanda smulorna med det smälta smöret och saltet. Tryck ut smulorna på botten av en 24 cm form med löstagbar botten och ställ den kallt.
Lägg gelantinblanden i kallt vatten tio minuter. Tina eller halvtina räkorna. Blanda räkorna med crabsticks, ägg, stenbitsrom, gräddfil, yougurt, tomatpuré, senap och lök
Krama ur gelantinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme. Rör ner gelantinlösningen i smeten, häll upp den i formen.
Ställ pajen att stelna i kylen några timmar. Lossa pajen ur formen, lägg upp och garnera den med ägg, räkor och dill.