recept

Alla inlägg under januari 2008

Av Qia - 22 januari 2008 10:21

Coca-Cola-gulash för många

1400 g Mört nötkött
2 msk Margarin
4 3/4 dl Gul lök; hackad
1 Vitlöksklyfta; hackad
1 msk Paprikapulver
2 1/2 tsk Salt
1/2 tsk Kummin
1 1/4 dl Coca-cola
1/2 dl Rött vin
4 Tomat; mogna, skalade -och hackade
3 msk Vetemjöl Vatten



Skär köttet i 1-1,5 cm stora tärningar, ta bort fett och ben.

Smält margarinet i en stor stekpanna och bryn köttbitarna runt om.

Ta köttbitarna ur stekpannan allteftersom de är färdigbrynta.

Stek löken och vitlöken i det som är kvar i stekpannan tills det har mjuknat.

Rör ner paprikapulver, salt och kummin och låt fräsa en minut.

Rör ner kött, Coca-cola, rött vin och tomater.

Sätt på ett tätt lock och koka ca 1,5 timme tills köttet är riktigt mört. Blanda mjölet med lite vatten till en tjock smet, rör ner i gulashen. Servera med nykokta nudlar, ris eller bulgur

Av Qia - 22 januari 2008 10:16

Lövbiffsgryta
 

400 g Lövbiff
2 msk Smör
1 msk Curry
1/2 tsk Salt Peppar
1 msk Soja
1/2 tsk Sambal oelek
2 Vitlöksklyfta; pressad
2 dl Grädde
1/2 Buljongtärning
1 dl Vatten

Skär köttet i tunna strimlor.

Bryn dem i smöret och låt curryn bryna med någon minut.

 Lägg över köttet i en traktörpanna.

Tillsätt salt, peppar, soja, sambal oelek, vitlök, grädde, buljongtärning och vatten.

Låt koka ca 5 minuter.

Servera med kokt ris

Av Qia - 22 januari 2008 10:14

Foccacia

6 dl ljummet vatten

½ dl olivolja

25 gr jäst       

1 tsk salt

Ca 13 dl vetemjöl

  

Blanda allt i bunke

Låt jäsa 2 timmar

Smörj en långpanna med olivolja, rosmarin och flingsalt.

Tryck ut degen i långpannan.

Jäs 30 min.

Tryck fördjupningar i degen.

Ringla över olivolja, strö på rosmarin och flingsalt.

Grädda långt ner i ugnen 225 gr i 20 min.

 
Av Qia - 21 januari 2008 21:07

Senap

 

5 dl vatten

2 kkp mjöl

4 kkp strösocker

koka till en tjock massa

 

häll i

2 tsk 12% ättika

lite salt och peppar

 

1 brk senapspulver röres ut i lite vatten

blanda

 

Vispa tills det är kallt

Av Qia - 21 januari 2008 21:00

Fiskgryta

                           

600 gr torsk i bitar

½-1 kg räkor utan skal

1 purjolök

1 röd paprika                                           
      

1 gul lök

1 msk curry

1 msk timjan

½ msk dragon

1 påse saffran

2 fiskbuljongtärningar

3 dl vitt vin

1 brk krossade tomater

3 dl grädde 


Fräs grönsakerna med kryddorna

Slå på tomaterna, buljongtärningarna och 1 dl vin

Låt puttra i 5 min

Häll på resten av vinet och låt puttra 5 min

Häll på grädden Koka upp

Lägg i torskbitarna

 Låt sjuda till fisken är klar

Häll i räkorna

Servera  

Serveras med ett gott bröd och aioli

Av Qia - 21 januari 2008 20:55

Tomat och rucolapaj
Rucola och marinerade soltorkade tomater trivs bra ihop i paj.

Ingredienser
4-6 p /10 bufféportioner
200 g vetemjöl
100 g smör
75 g Kesella lätt
3 st vitlöksklyftor
150 g rucolasallad
100 g marinerade soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st ägg
1 dl riven ost gratäng
2 dl grädde Gör så här
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa.

Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen.

Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 min.

Sätt ugnen på 200°.

Skala och skiva vitlöken.

Skär salladen och tomaterna i grova bitar.

Fräs vitlöken i smör i en stor stekpanna. Rör i sallad och tomater. Krydda med salt och peppar.

Vispa ihop grädde och ägg.

Förgrädda pajskalet i ca 10 min.

 Häll äggstanningen i pajskalet, lägg i grönsaksblandningen och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min

Av Qia - 20 januari 2008 09:23

Smördegsrullar med lax och  Gorgonzolakräm 35-40 st


 2 pak kyld smördeg på rulle

300 gr färskrökt lax i tunna skivor 


Gorgonzolakräm 

2 dl creme fraiche

200 gr gorgonzola ·     

   Veckla ut smördegen·    

    Mosa ihop gorgonzolaosten och cf till en slät massa·     

   Bred över degen ·     

   Fördela laxen över·

        Rulla ihop som en rulltårta·     

   Skär 1-1½cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper·        Grädda i 225 gr tills rullarna blir gyllenbruna ca 10-12 min

Av Qia - 20 januari 2008 09:22

Pizzabullar 24 bullar: 

50 g jäst
50 g smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
12 dl vetemjöl+1 dl till utbakning
1 tsk bakpulver

pizzasås:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 pkt passerade tomater (500g)
2 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk salt

fyllning:
200 g rökt skinka
200 g riven ost
3 dl av pizzasåsen

till pensling:
1 ägg
2 tsk oregano

Gör såhär (jag förkortar):
degen "som vanligt". Bakpulvret blandas med mjölet, jäses 30 minuter i bunke.

Fräs lök&vitlök, blanda i resten till såsen. Koka 10 minuter.

ugnstemp 225 grader.

Efter jäsning, ta upp degen, dela i två delar. Kavla ut till 45x25 cm kakor. Jäs 15 minuter (täckt med duk).

Bred ut pizzasås, finhackad skinka och ost. Rulla ihop och skär i bitar (12 bitar av varje rulle). Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på oregano. Grädda 12-15 minuter.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<<
Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards