recept

Alla inlägg under januari 2008

Av Qia - 25 januari 2008 19:44

Ginslash  

 70 cl gin  

5 dl starkt te

3½ dl socker

3 dl vatten

3 st koncentrerad apelsin ananasjuice

2st koncentrerad citronjuice 


 Rör ut sockret i vattnet.

Rör ihop resten.

Frys inSkeda upp 1-2 msk i ett glas och fyll på med sockerdricka eller fruktsoda.

 Servera med sugrör  

Av Qia - 24 januari 2008 21:47

Asiatik kyckling med jordnötssås


6 kycklingklubbor

MARINAD:
2 dl naturell yoghurt
1/2 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
1 msk olja
1 krm salt

JORDNÖTSSÅS:
1 vitlöksklyfta
1 dl jordnötter
2 tomater
1 msk curry 
2 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk saft av pressad citron

salt & peppar



Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingklubborna, låt marinera 1 timme i rumsvärme, eller över natten i kylskåp.

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och hacka rödlök och vitlök. Grovhacka jordnötter och tomater.

Fräs curryn en kort stund i olja. Tillsätt nötter, vitlök, rödlök och citronskal. Fräs i 2-3 minuter. Rör om då och då.

Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomater. Sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Ta upp klubborna och låt dem rinna av. Bryn kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills kycklingklubborna är helt genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.

Servera med såsen och bjud gärna på ris och en fräsch sallad till.

Av Qia - 24 januari 2008 21:41

MorotsplättarIngredienser:4 port
4 morötter
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
2 msk margarin



Så här gör du:

  • Skala och riv morötterna fint.
  • Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken och äggen.
  • Smält margarin och blanda ner det tillsammans med de rivna morötterna i mjölk- och äggblandningen.
  • Grädda som plättar i en plättlagg eller pannkakor i en stekpanna.
  • Servera med en sallad.

    Av Qia - 23 januari 2008 09:15

     Fläskfile i ost och senapssås 

    Ingredienser

    600 g fläskfilé
    1 gul lök
    1 vitlöksklyfta
    smör-&rapsolja
    3/4 tsk salt
    1 krm svartpeppar
    2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
    1 dl torrt vitt vin
    1 msk vetemjöl
    2 msk konc kalvfond
    1 msk fransk senap
    1 dl riven  Prästost

    Gör så här

     Skär köttet i skivor.

     Skala och hacka löken och vitlöken.

     Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.

    Krydda med salt och peppar.

    Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta.

     Låt koka upp under vispning.

    Lägg över köttet i grytan.

     Låt köttet koka i såsen 3-5 min.

     Ta grytan från värmen.

     Rör i osten.

     Strö gärna över hackad persilja.

     Servera med kokt ris och grönsaker.

    Av Qia - 23 januari 2008 09:10

     Apelsinfisk 

    Ingredienser

    600 g fiskfilé
    1/2 tsk salt
    2 1/2 dl Kelda mellangrädde
    1/2 msk vetemjöl
    1 1/2 msk konc hummerfond
    rivet skal av 1/2 apelsin
    1/2 tsk timjan
    1/2 dl hackad gräslök

    Gör så här

     Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.

    Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta.

     Låt det koka upp och lägg ner fisken.

    Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock.

     Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.

     Servera med ugnsstekta rotfrukter.

    Av Qia - 23 januari 2008 09:05

     Äppelbakad falukorv 

    Ingredienser

     500 g falukorv
    1/2 dl Kelda mellangrädde
    1 dl  riven ost gratäng
    1 äpple

    Gör så här

     Sätt ugnen på 200º. 

    Skär skåror i korven.

     Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor. 

    Stick ner dem i korven.

    Häll på grädden och strö över osten. 

     Grädda i mitten av ugnen ca30- 40 min.

    Av Qia - 23 januari 2008 08:56


    Grekisk sallad

    Gör så här

    Tillagningstid: Grekisk sallad 30 minuter

    Av Qia - 22 januari 2008 21:27

     Parmesangratinerade paprikabitar

    48 bitar


    2 dl crème fraiche
    100 g färskriven parmesanost
    2 pressad vitlöksklyfta
    2 tsk fransk senap
    2 krm salt
    6 st paprikor


    Gör så här

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Blanda försiktigt ihop crème fraiche, ost, vitlök och senap.

    Skär varje paprika i 8 delar.

    Lägg på bakplåtspapper på en plåt.

     Salta och bred på ostblandningen.

    Stek i mitten av ugnen tills paprikorna är mjuka 15-20 min.


     

    Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16 17 18 19 20
    21 22 23 24 25 26 27
    28 29 30 31
    <<<
    Januari 2008 >>>

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards