Alla inlägg under januari 2008
Eldiga chilipopcorn
Ingredienser
4 liter popcorn, poppade
3 små piri piri
200 g jordnötter
2 msk smör
3/4 tsk vitlökssalt
ca ½ pkt dippmix, Texas
Hetta upp popcornen i ugnen om de är kalla.
Fräs piri pirin och jordnötterna några minuter i smör på svag värme.
Ta sedan bort piri pirin.
Häll jordnötterna över de varma popcornen.Krydda med vitlökssalt och Texas dipmix.
HOT OSTDIP
·2 msk old el paso jalapenos (hackade)
·2 msk finhackad gul lök
·1 pressad vitlöksklyfta
·½ tärnad röd paprika
·½ tärnad gul paprika
·½ tärnad grön paprika
·125 gram keso
· 1 dl old el Paso cheese salsa
·ev. lite crème fraiche
Blanda jalapenos, lök, vitlök och paprika i en skål.
Tillsätt keso, cheese salsa och ev. creme fraiche.
Rör om väl.
Krydda ev. med lite salt och peppar.
Servera ostdippen till tortillachips.
Tips, ta mjuka tortillas
Strö på riven ost krydda med lite tacokrydda, värm i ugnen
tills osten smält, ta ut och låt kallna skär i bitar & dippa.
Limepaj
6 äggulor
1 dl limejuice (ca 6-8 lime)
1 burk kondenserad mjölk (finns att köpa bland baktillbehören och är en söt mjölk)
Pajbotten:
2 1/2 dl krossade digestivekex
100 g osaltat smör (går även bra med margarin)
Ugn 150 grader
Blanda smält smör och krossade kex.
Bred ut i pajform eller form med löstagbar kant (föredrar jag)
Grädda nederst i ugn ca 10 min.
Vispa kon.mjölk med äggulor fluffigt.
Häll i limejuice. Häll fyllningen i pajskalet och grädda nederst i ugn ca 15 min. Låt stå kallt minst 2 timmar.
Servera med hallon och vispad grädde.
Grissini
70 st.
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl ljummet vatten
3/4 dl olja 2 äggvitor
1 liter vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med salt, socker och lite av det ljumma vattnet.
2. Häll sedan i oljan, de lätt uppvispade äggvitorna och resten av vattnet.
3. Rör om och blanda efter hand ner nästan allt mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt i en bunke till en ganska fast deg.
5. Jäs degen 1 ½ timme.
6. Värm ugnen till 175 grader
7. Knåda degen kraftigt på bakbordet.
8. Dela den i 16 delar.
9. Dela varje del i 12 småbitar
10. Rulla bitarna till riktigt smala stänger, ungefär som blyertspennor.
11. Pensla pinnarna med vatten ock grädda dem mitt i ugnen 25-30 min
12. Låt dem svalna på plåtarna utan bakduk
Förvara i tät burk.
Frukostbullar
Det här behövs till 12 st
25 gr jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk olja
2 dl grahamsmjöl
6-7 dl vetemjöl
1.Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten oc rör tills jästen löser sig.
2.Rör i salt,olja och grahamsmjöl. Tillsätt vetemjöl och arbeta degen kraftigt tills den släpper bunken.
3. Dela degen i 12 bitar och rulla bullar. Lägg på plåt med bakpapper och täck med bakduk.
4.Ställ in plåten i kylen över natten, ca 12 timmar.
5.Sätt ugnen på 250° och ta fram bullarn ur kylen. När ugnen är varm gräddas bullarna ca 10 minuter.
Bubblande bål
½ dl konc apelsinjuice
3 dl mousserande vitt vin
1 apelsin
250 g torrfrysta hallon
2 flaskor äppelcider, à 75 cl
Blanda apelsinjuice och vin i en bålskål. Skala apelsinen, skär den i tunna skivor och lägg i bålen tillsammans med hallonen. Tillsätt cidern vid servering.
Crabfishpaj
2 pkt crabfish á 120 g
4 hårdkokta ägg
1 burk lätt créme fraiche
1 msk senap
1 msk fetfri majonnäs
1 liten purjolök, rödlök eller gräslök
dill + lite salt
Finhacka allt och blanda samman. Lägg i färdiggräddat pajskal och garnera med skalade räkor eller kräftstjärtar, ägghalvor, stenbitsrom, citron, dill osv. Serveras kall.
Smörgåstårtefyllningar
Tonfisk2 brk tonfisk i vatten
lite citronsaft
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
1 dl finhackad purjolök
Räkor300 gr skalade räkor
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
grov malen svartpeppar
finhackad dill
1 hårdkokt ägg finhackat
Skinka2dl vispad grädde
3 dl majonnäs
5 msk pepparrot
blanda spar ca ½ satsen att bre på kanterna och till garnering
1 ½rökt skinka tärnad
2 hård kokta ägg finhackade
½dl färsk gurka fint hackad
½dl persilja
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|