Senaste inläggen
Makalösa russinkakor ca 40 st
250 gr smör
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl russin
2 tsk bakpulver
Rulla till bollar, platta till med gaffel
Pepparkakssnittar
200 gr rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 msk sirap
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskryddor
Låt vila svalt ca 1 timme
Dela i tre delar
Rulla till längder
Platta till ca 2 cm breda
Gräddas i 175º ca 12-15 min
4 dl mjölk
1 dl konjak
1 gr saffran
75 gr jäst
1 ägg
250 gr smör
200 gr strösocker
1 tsk salt
1,2 kg mjöl
1 uppvispat ägg + lite vatten
russin
Värm mjölk , konjak, och saffran till 37 gr
Smält smöret
Häll i mjölkblandningen
Banda jäst , ägg samt resten av ingr.
Rör ihop
Häll ut på bakbordet
Knåda till en smidig slät deg
Tillsätt ev lite mer mjöl
Låt jäsa i 30 min under plastfolie
Knåda den jästa degen tills den är blank och smidig
Baka ut till lussekatter garnera med russin (tryck ner hårt)
Jäs 40-60 min på plåt vispa upp ett ägg med lite vatten
Pensla brödet
Grädda 200 gr i mitten av ugnen ca 10-15 min
Rabarbersaft
3 liter rabarber skurna i ca 2 cm stora bitar
2 citroner skurna i skivor
30 gr citronsyra
2 liter kokande vatten
Häll det kokande vattnet över rabarberbitarna , citronerna och citronsyran
Låt stå svalt i 1-2 dygn
Sila
Rör i 2 kg strösocker
Tillsätt ev Atamon
Häll upp på flaskor
Men hörrni,, Jag har ju haft den förmånen att få "buzza" Mannerströms färdiga matlådor. Jag valde Wallenbergare Väldigt gott tyckte både jag och maken. Det vi funderade på är hur fanken fick dom till potatismoset så det inte var blött och smeggigt som det brukar bli när det varit fryst. På en skala 1-5 där 5 är bäst så tycker jag att den var en 4 Väldigt god ska prova nån av de andra sorterna nån dag det finns ju 4 till att välja mellan ,,
De nedre bilderna är lånade från Familjen Dafgårds hemsida
Cathrines fläskgryta
Marinad
8 msk rödvinsvinäger
8 msk soya
6 msk farinsocker
8-10 pressade vitlöksklyftor
ca 800 gr fläskkött i tärningar
som läggs i marinade kvällen före
2 stora lökar i 1 cm breda strimlor
1 paprika i 1 cm breda strimlor
1 purjolök i 1 cm breda strimlor
3 morötter i strimlor
ca 10 cm färsk gurka urgröpt i 1-2 cm breda strimlor
5 dl buljong
lite mjöl
sila köttet från marinaden SPARA MARINADEN !!
bryn köttet, löken, och morötterna
rör i paprikan, purjolöken, lite mjöl häll på marinaden
slå på buljongen
lägg i gurkan
låt sjuda 1 timme
servera med ris och sallad
KusÅsas limpa
1 l ljummet vatten
3 pak jäst
3 ägg
1 tsk salt
1 ½ paket farinsocker
1 påse rågsikt
Lös upp jästen i vattnet
Blanda i resten
Knåda ihop till en deg
Låt jäsa till dubbel storlek
Forma till 4 stora runda bröd
Lägg på plåtar
Jäs 30 minuter
Grädda 200 gr ca 40-60 min Klappa på brödet , låter det ihåligt är det klart
Pensla met hett vatten med lite sirap genast när du tagit ut brödet ur ugnen
Men hörrni ,, Gå in på www.middagshjalpen.se !!! Mycket smått och gott där !
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|