Senaste inläggen
Ginslash
70 cl gin
5 dl starkt te
3½ dl socker
3 dl vatten
3 st koncentrerad apelsin ananasjuice
2st koncentrerad citronjuice
Rör ut sockret i vattnet.Rör ihop resten.
Frys in i stor bytta
Skeda upp 1-2 msk i ett glas och fyll på med sockerdricka eller fruktsoda.Servera med sugrör
Räcker till många sommarkvällar!!
Köttfärsrulle
Det här behöver du :
150 gram smör eller maragarin
3 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
4 ägg
+ 400-600 g färdig köttfärsås
+ riven ost
GÖR SÅHÄR :
Blanda alla ingredienserna till rullen i en kastrull och låt allt få koka upp tills smeten släpper kastrullens kanter
Ta kastrullen från värmen och rör ner äggen ett i taget.
Bred ut smeten på bakplåtspappersklädd ugnsplåt. Grädda ca 20-25 min på 200 grader.
Stjälp upp på köksbänken och låt svalna något.
Bred över köttfärssåsen och rulla försiktigt ihop till en rulle.
Strö över lite riven ost och gratinera i ugn på 225 grader Ca 10 min tills osten smält och fått fin färg!
SurfriderIngredienser
2 cl Absolut Vodka
12 cl Martini Bianco
1 stänk grenadin
Lite saft av en apelsin
Lite saft från en limefrukt
Is
Mixning
Häll ingredienserna i en shaker, skaka om, sila över i glaset och garnera med en apelsinskiva och ett maraschinokörsbär.
Serveras i vitvins glas
Potatissallad Ingredienser:
4 portioner
6-8 kokta kalla potatisar
1/2 purjolök
2 dl lätt crème frâiche
1/2 dl mjölk
1 msk senap
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 msk kapris
Gör såhär:
Skala och skiva potatisen.
Strimla purjolöken.
Varva potatis och lök i en skål
Blanda crème frâiche, mjölk, senap, pepparrot, peppar och kapris
Häll såsen över potatisen och blanda
Grillmarinad:
Ingredienser:
2 msk vitvinsvinäger
2 msk citronsaft
1 dl rapsolja
2 vitlöksklyftor kan användas hel eller pressas
1 dl persilja, finhackad
salt vitpeppar, gärna nymalen
Gör såhär:
Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Lättast är att marinera i en plastpåse. Lägg det du vill grilla i en plastpåse o häll på marinaden, knyt ihop påsen och för säkerhetens skull lägg plastpåsen i en annan plastpåse, så att marinaden inte sipprar ut.
Passar till fågel, får, gris, nöt och fisk.
Tomat- och paprikasalsa
4 port
Limesås med yoghurt till grillat Ingredienser
Rabarbermuffins ca 20st
125 g rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl grädde eller mjölk
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda vaniljsocker, mjöl
och bakpulver. Rör ned det i äggsmeten omväxlande med vätskan. Klicka i smeten i
muffinsformar. tryck ned små bitar av rabarber och pudra över lite kanel. Grädda i 200 grader
i 15-20 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|