Senaste inläggen
GI-fiskgryta Ingredienser (4 portioner)
Medelhavsjärpar
(4 portioner)
400 g köttfärs
1 ägg
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
75 g fetaost, finhackad
10 gröna oliver, finhackade
1 Blanda färsen med ägg och kryddor. Dela den i 8 bitar. Blanda oliver och fetaost. 2 Forma färsen till avlånga järpar, rulla nu järparna i oliv- och fetaostblandningen så att det täcker runt omkring. Stek järparna i olivolja.
Kalops
Ingredienser
800 gr nötkött utan ben
smör eller margarin till stekning
salt, vitpeppar
12 kryddpepparkorn
2 lagerblad
3 morötter
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
5 dl vatten
Tillagning
Skär köttet i portionsstora bitar och bryn det i smöret. Krydda med salt och peppar. Tillsätt även kryddpepparn och lagerbladen samt lökenoch morötterna som Du först har skurit i skivor. Pudra över mjölet och späd med vattnet. Koka under lock i 1½-2 timmar. Glöm inte bort att röra om och vid behov späda med mer vatten. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Lasagne med kassler och squash
800 g finstrimlad kassler
2 squash
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk + 1 tsk salt
1 + 1 krm nymald svartpeppar
4 msk vetemjöl
8 dl mellanmjölk
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 finhackad röd spansk peppar (eller lite sambal oelek)
lasagneplattor
1 dl riven lagrad ost
1 kruka grovhackad basilika
Lax- och räkcoctail
200 g fryst laxfilé
200 g skalade räkor
1 msk hackad bladpersilja
1 röd chili, finhackad
1 pressad lime
2 vårlökar, fint skivade
1 blodgrapefrukt
1 msk olivolja
salt, peppar
Tina laxfilén och skär den i halvcentimeterstora bitar. Filéa grapefruktklyftorna och skär dem i mindre bitar. Blanda samman alla ingredienser och låt stå i kylen en timme före servering. Servera ur glas eller på ett gott bröd
Enkla Chicken Nuggets
Värm ugnen till 175°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Ta bort innerfilen från fileerna. Skär varje kycklingfile diagonalt i fem delar.
Blanda ägg, peppar, vitlök och senap i en skål. Vispa tills smeten är jämn. Doppa filebitarna .Vänd bitarna i krossad cornflakes, skaka bort överflödet.
Lägg kycklingen på plåten. Stek i ugnen 10-15 minuter eller tills kycklingbitarna är gyllenbruna.
Servera gärna med en currysås
Bakpotatis med olika fyllningar
Fyllning med crème fraiche och caviar
2 dl crème fraiche, eller
gräddfil
50 g röd caviar, eller
svart caviar
Fyllning med bacon
140 g bacon
2 dl gräddfil
2 tsk fransk senap
1/2 dl persilja, finhackad
salt och peppar
Fyllning med selleri och ädelost
2 stjälkar stjälkselleri, finhackad
50 g ädelost
2 dl gräddfil
valnöt, hackade
Fyllning med rökt korv och tomat
2 tomater, i tärningar
2 dl gräddfil, eller
crème fraiche
salt och peppar
persilja, till garnering
100 g rökt korv, gärna med vitlökssmak, hackad
ugnstemperatur 200º
Tillagning
Beräkna 1-2 potatisar per portion. Borsta och skölj potatisarna
väl.
Torka dem och stick i dem med t ex en provnål på flera ställen Baka i 200 graders ugn i 1-1 1/4 timme.
Skär ett kryss i potatisen och tryck till lite
så att den öppnar sig.
Om man lindar in potatisen i aluminiumfolie håller den sig varm
längre.
Smördegsrullar med lax
35-40 st
225 gr 10-12 min
2 pak kyld smördeg på rulle
300 gr färskrökt lax i tunna skivor
Gorgonzolakräm
2 dl creme fraiche
200 gr gorgonzola
· Veckla ut smördegen
· Mosa ihop gorgonzolaosten och cf till en slät massa
· Bred över degen
· Fördela laxen över
· Rulla ihop som en rulltårta
· Skär 1-1½cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper
· Grädda i 225 gr tills rullarna blir gyllenbruna ca 10-12 min
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|