Direktlänk till inlägg 22 april 2008
Valnötsbröd
50 g jäst
1 liter vatten
50 g valnötskärnor
1/2 dl olivolja
1 msk salt
5 dl rågmjöl
18-20 dl vetemjöl
Gör så här:
Smula jästen i det fingervarma vattnet. Häll i olivolja, sen mjöl och salt (spara lite vetemjöl till utbakningen). Knåda degen för hand eller i hushållsassistent tills den känns smidig. Bryt sönder valnötskärnorna i mindre bitar och smula ner i degen, arbeta samman.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme. Baka ut till 2-3 limpor på mjölat bakbord.
Låt jäsa på smörad plåt i ytterligare en halvtimme.
Skär skåror i brödet med en kniv och pensla med vatten.
Grädda i ugn 220 grader i 40 minuter.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|