Direktlänk till inlägg 13 april 2008
Kalops
Ingredienser
800 gr nötkött utan ben
smör eller margarin till stekning
salt, vitpeppar
12 kryddpepparkorn
2 lagerblad
3 morötter
3 gula lökar
4 msk vetemjöl
5 dl vatten
Tillagning
Skär köttet i portionsstora bitar och bryn det i smöret. Krydda med salt och peppar. Tillsätt även kryddpepparn och lagerbladen samt lökenoch morötterna som Du först har skurit i skivor. Pudra över mjölet och späd med vattnet. Koka under lock i 1½-2 timmar. Glöm inte bort att röra om och vid behov späda med mer vatten. Servera med kokt potatis och rödbetor.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|