Direktlänk till inlägg 12 april 2008
Bakpotatis med olika fyllningar
Fyllning med crème fraiche och caviar
2 dl crème fraiche, eller
gräddfil
50 g röd caviar, eller
svart caviar
Fyllning med bacon
140 g bacon
2 dl gräddfil
2 tsk fransk senap
1/2 dl persilja, finhackad
salt och peppar
Fyllning med selleri och ädelost
2 stjälkar stjälkselleri, finhackad
50 g ädelost
2 dl gräddfil
valnöt, hackade
Fyllning med rökt korv och tomat
2 tomater, i tärningar
2 dl gräddfil, eller
crème fraiche
salt och peppar
persilja, till garnering
100 g rökt korv, gärna med vitlökssmak, hackad
ugnstemperatur 200º
Tillagning
Beräkna 1-2 potatisar per portion. Borsta och skölj potatisarna
väl.
Torka dem och stick i dem med t ex en provnål på flera ställen Baka i 200 graders ugn i 1-1 1/4 timme.
Skär ett kryss i potatisen och tryck till lite
så att den öppnar sig.
Om man lindar in potatisen i aluminiumfolie håller den sig varm
längre.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|