Direktlänk till inlägg 12 april 2008
Nigelas Pavlova Ingredienser 8 portioner 4 st äggvitor (rumstempererade) salt 2 1/2 dl socker 2 tsk maizena 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 tsk vaniljsocker 3 dl vispgrädde, vispad 10 st passionsfrukter Gör så här:
5. Sätt ugnen på 180 grader.
6. Rita upp en rundel med 20 – 23 cm diameter på ett bakplåtspapper och lägg det på en
plåt.
7. Vispa äggvitorna med en nypa salt till en fast smet.
8. Vispa i sockret, en tredjedel i taget, tills marängsmeten är hård och blank.
9. Vänd försiktigt ned maizena, vinäger och vanilj.10. Bred ut smeten i rundeln på bakplåtspapperet och jämna till ytan och kanterna.
11. Sätt in plåten i ugnen och sänk värmen till 150 grader.
12. Grädda i 1 timme och en kvart, 75 minuter.
13. Stäng av ugnsvärmen och lämna pavlovan att svalna i ugnen.
14. Stjälp upp den, med botten upp, på ett fat, lägg på grädden och skeda ur innehållet i
passionsfrukterna över alltihop
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|