Direktlänk till inlägg 11 april 2008
Pepparrotskött Ingredienser
4 port
600 g benfritt nötkött, högrev eller bog
1 liter vatten
1 1/2 tsk salt
1 gul lök
1 morot
2 kvistar persilja
10 vitpepparkorn
1 lagerblad
Pepparrotssås:
4 dl buljong från köttkoket
2 msk vetemjöl
3 msk vatten
1/2 dl Arla Köket vispgrädde
1/2 - 1 dl finriven färsk pepparrot
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
Gör så här
Koka upp vatten och salt i en lagom stor gryta. Lägg ner köttet. Häll ev på mer vatten och salt
så att det täcker köttet. Lägg på locket och koka upp. Tag bort ev skum som bildats i grytan
med en sked. Skala och skär lök och morot i bitar. Lägg ner lök, morot, persilja och kryddor i
grytan. Låt kött och grönsaker koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 1 1/2 - 2
timmar. Prova med provsticka. Låt köttet vila i buljongen 15-20 min innan det skärs upp.
Sås: Mät upp och sila ner buljongen i en kastrull. Rör ihop mjöl och vatten och vispa ner det i
buljongen. Koka upp och låt koka ca 3 min. Tillsätt grädde och pepparrot. Smaksätt med salt
och peppar.
Servera köttet i skivor tillsammans med såsen eller skuret i bitar blandat med såsen. Potatis
och kokta grönsaker är gott att äta till.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|