Direktlänk till inlägg 11 april 2008
Krabb- och ädelostpaj Ingredienser
4-6 port
Pajdeg:
40 g smör
1 dl Kesella lätt
2 - 2 1/2 dl grahamsmjöl
Fyllning:
2 små päron
1 burk krabba, ca 200 g
1 knippe dill
1 1/2 dl Kesella lätt
1 1/2 dl Kelda mellangrädde
2 ägg
50 g Kvibille riven ädel
Gör så här
Pajdeg: Smält smöret och låt svalna något. Blanda Kesella, smör och mjöl. Låt degen vila i
kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla degen tunt och klä en pajform (ca 23 cm i
diameter.) Förgrädda ca 10 min. Sänk värmen till 175 grader. Fyllning: Skala och kärna ur
päronen. Skär dem i tärningen. Låt krabban rinna av. Hacka dillen. Mixa samman Kesella,
grädde, ägg och ost. Fördela päron, krabba och dill över botten på pajskalet. Häll över ostblandningen.
Grädda i ugn ca 40 min. Servera med sallad.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|