Direktlänk till inlägg 8 april 2008
Laktosfria kanelbullar
Ca 20 st.
50 g jäst
150 g laktosfritt margarin
5 dl havremjölk
1/2 tsk salt
1 dl socker
ca 15 dl vetemjöl
Fyllning:
100 g laktosfritt margarin
1 dl socker
2 tsk kanel
Pensling:
1/2 dl sirap utrörd med lite vatten
pärlsocker
Smula ner jästen i en bunke. Smält fettet i en kastrull, tillsätt havremjölken och värm till 37 gr. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl. Spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt i bunken till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Arbeta degen och knåda in resten av mjölet. Dela degen mitt itu. Kavla ut varje del till en fyrkantig platta. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred ut den på degen. Rulla ihop degen till en rulle och skär varje del i 10 bitar. Lägg de 20 bullarna i pappersformar på en plåt och jäs till dubbel storlek, ca 30 minuter.
Värm under tiden ugnen till 200 gr.
Pensla bullarna med sirapslösning, strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen cirka 8 minuter tills de är guldgula.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|