Direktlänk till inlägg 6 april 2008
POLYNÉER CA 15 ST
-------------------
Knappt ¾ dl socker (50 g)
100 g smör
1ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
Fyllning:
----------
1-2 dl hallonsylt
Polynéesmet:
------------
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 ¾ dl (125 g) farinsocker
Blanda socker, smör och ägg. Ta i så mycket mjöl att degen binder ihop. Lägg den kallt en stund så går det lättare att kavla.
Polynéesmet: Kör mandelmassa i matberedare (eller riv den på rivjärn). Blanda i äggvitor, en i taget och rör i farinsocker.
Ta ut degen ur kylen och dela den i två delar. Kavla ut hälften åt gången. Kavla ut degen, 2-3 mm tjock, och tag ut 15 rundlar, ca 7,5 cm i diameter. Kavla ut resterande deg och skär 1 cm breda och 5 cm långa remsor.
Lägg rundlarna i engångs aluminiumformar. Lägg 1 tsk sylt i botten och ca 1 msk mandelmassefyllning ovanpå- utan att droppa på kanten! Lägg två remsor i kors över. Grädda kakorna i 180°C, ca 30 min.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 |
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|