Direktlänk till inlägg 31 januari 2008
Hälleflundra amore med citrusrisotto Fisk
4 bitar hälleflundra à 150 gr
1 pkt färskost Cantadou med basilikasmak
½ dl crème fraiche
1 knippe färsk basilika, hackad
Salt och peppar
Gör så här:
Gnid in hälleflundran med salt och peppar 10 min före tillagning. Mixa eller rör ihop färskosten, crème fraichen och basilikan. Bred röran över flundrorna och lägg dem i en form. Baka av i ugnen i 10 min på 175°.
2 dl avorioris
1 msk olivolja
1 schalottenlök, finhackad
1 citron, saften och rivet skal
1 apelsin, saften och rivet skal
2 dl vitt vin
5 dl kycklingbuljong
2 msk smör
Riven parmesan
8 st gröna sparrisar
Gör så här:
Värm olivoljan i en kastrull. Lägg i schalottenlöken och avorioriset och fräs på hastigt tills löken är genomskinlig. Tillsätt vinet och saften från citrusfrukterna. Koka 1 minut och tillsätt sedan lite av buljongen så att riset täcks. Sjud på medelvärme och tillsätt hela tiden mer av buljongen så det täcker riset, i ca 20 minuter. Glöm inte att röra om med jämna mellanrum. Avsluta med att tillsätta de rivna citrusskalen, smöret och den rivna parmesanen. Det ska fortfarande vara krämigt. Smaka av med salt, men tänk på att det är sälta av både buljong och parmesan så var lite försiktig.
Sparrisen
Skär bort eventuellt träiga ändar på sparrisarna. Skala dem och grilla i grillpanna. Salta och peppra.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|