Direktlänk till inlägg 30 januari 2008
Tagliatelle med purjolök, fetaost och scampi eller räkor
4 port tagliatelle
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök, finhackade
1 purjolök, tunnskivad och sköljd
1 schalottenlök, finhackad
1 msk smör
2 dl kycklingbuljong
300 gram scampi/räkor, skalade
svartpeppar, salt
200 gram fetaost, smulad
Gör så här:
Koka tagliatellen enligt instruktionerna på paketet.
Hetta upp olja i en stekpanna och svetta purjolöken tills den blivit mjuk.
Tillsätt lök och rör i 1/2 minut, tillsätt smör och buljong, sjud i 3 minuter och lägg sedan i räkorna. Bräsera i 1-2 minuter till under omrörning, salta och peppra. Vänd i den avrunna pastan och fetaosten.
Lägg upp och toppa med lite fetaost och nymalen svartpeppar.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|