Direktlänk till inlägg 29 januari 2008
Varm sardingömma
1 liten franskbrödsbulle
3 mosade skinn- & benfria sardiner i tomatsås
1 msk finhackad purjo
1 msk finhackat äpple
1 msk klippt dill
2 msk smältost (mjukost), max 10%
2 tsk ketchup el chilisauce
1 msk riven ost, max 17%
1 lime- el citronklyfta
några extra purjoringar
Sätt ugnen på 225°. Skär ett lock av brödet. Gröp ur och finfördela inkråmet. Blanda brödsmulorna med sardin, purjo, äpple, dill, mjukost och ketchup/chilisauce. Fyll brödet. Strö på riven ost. Gratinera 7-8 min i ugnen, lägg det avskurna locket vid sidan så att det blir frasigt. Tag ut, servera bums med limeklyfta och purjoringar. Gott som nattamat en ljummen augustikväll – eller efter kräftorna.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|