Direktlänk till inlägg 26 januari 2008
Grissini
70 st.
50 g jäst
2 tsk salt
1 msk socker
3 dl ljummet vatten
3/4 dl olja 2 äggvitor
1 liter vetemjöl
1. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut den med salt, socker och lite av det ljumma vattnet.
2. Häll sedan i oljan, de lätt uppvispade äggvitorna och resten av vattnet.
3. Rör om och blanda efter hand ner nästan allt mjölet.
4. Arbeta degen kraftigt i en bunke till en ganska fast deg.
5. Jäs degen 1 ½ timme.
6. Värm ugnen till 175 grader
7. Knåda degen kraftigt på bakbordet.
8. Dela den i 16 delar.
9. Dela varje del i 12 småbitar
10. Rulla bitarna till riktigt smala stänger, ungefär som blyertspennor.
11. Pensla pinnarna med vatten ock grädda dem mitt i ugnen 25-30 min
12. Låt dem svalna på plåtarna utan bakduk
Förvara i tät burk.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|