recept

Senaste inläggen

Av Qia - 1 april 2008 19:51

BBQ-karré med cole slaw

Ingredienser:
800 g fläskkarré
1 lök
1 morot
1 tsk kryddpeppar
1 tsk chilipulver
2 msk rökt chilifrukt eller chilipasta
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
vatten

BBQ-sås:
1 msk honung
0,5 dl soya
2 msk ketchup
2 msk grillkrydda
0,5 dl olja

Cole slaw:
400 g vitkål
2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1 dl annanasjuice
1 vitlöksklyfta
salt, kummin, peppar

Gör så här:
Skär grönsakerna och lägg i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker grönsakerna. Krydda och låt koka ca en timme. Låt karrén svalna i spadet över natten (Går även snabbsvalna i kyl om man har bråttom). Köttet penslas med marinad innan grillning.

Sås

Blanda alla ingredienser och pensla köttet. Grilla köttet antingen helt eller i skivor. Servera med cole slaw och ungsstekt vitlök.

Cole slaw

Skiva kålen och skålla den i hett vatten. (Vitkål bör kokas ett tag så att den mjuknar ngt). Pressa i vitlök. Blanda kålen med majonnäs, cremefraiche, annanasjuice och kryddor.

Av Qia - 31 mars 2008 12:19

  Jordgubbar med yoghurt och honungIngredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • ca2 dl grekisk yoghurt
  • ca 0,5 dl flytande honung
Instruktioner
  • Skölj och skiva jordgubbarna och fördela dem i 4 skålar
  • Skeda över yoghurten
  • Ringla över den flytande honungen
  • Färdigt att servera
  • Av Qia - 31 mars 2008 12:09

     Sillbullar med korintsås   Ingredienser

    • 2 stora saltsillsfiléer, flådda,urvattnade
    • 2 dl mjölk
    • 3 dl kall kokt potatis, skalad, tärnad
    • 300 g kallt kalvkött, kokt eller stekt, i bitar
    • 1 rödlök
    • 1 ägg
    • 1 tsk potatismjöl
    • 2 msk grädde
    • Smör
    • Vitpeppar
    • Korintsås:
    • 2 msk korinter
    • 3 dl vatten
    • 2 msk smör
    • 2 msk vetemjöl
    • 1,5 dl ljus buljong
    • 1 msk sirap
    • 1 tsk ättiksprit, 12 %
    • Soja
    • Smör
    • Salt
    Tillagning av recept
  • Kör sillen, köttet, potatisen och rödlöken i en assistent eller med elvisp 
  • Blanda sedan de mixade ingredienserna med ägg, potatismjöl, grädde och lite peppar. Smaka av.
  • Forma smeten till små fina platta bullar och stek dem långsamt på medelvärme i smör
  • . Korinterna kokas mjuka i vattnet. Sila av och behåll vätskan.
  • Fräs smör och mjöl i en kastrull, späd i omgångar med buljongen och korintspadet. Koka i 10 minuter.
  • Tillsätt sirapen, ättikspriten samt sojan och låt koka upp. Lägg i korinterna och rör i lite smör utan att såsen får koka mer. Smaksätt med salt.
  • Av Qia - 31 mars 2008 12:04

    Festlig skaldjursgryta 4 port

    1 purjolök, 1 fånkål
    1 medelstor morot
    2 msk olivolja (olja)
    1 kuvert saffran (0,5 g )
    6 tomater
    6 dl fiskbuljong (vatten + tärning eller fiskfond)
    2 dl torrt vitt vin
    1 msk färsk körvel alt 1 tsk torkad
    1 msk färsk timjan alt 1 tsk torkad
    2 krm citronpeppar, 1 tsk salt
    1 liten fryst hummer, tinad
    ca 200 g frysta havskräftor, tinade
    20 färska blåmusslor välborstade (se till att skalet är stängt, kasta annars) eller 20 frysta och tinade
    600 g räkor med skal eller ca 200 g skalade
    Ansa, snitta och skölj purjolöken. Ansa moroten. Skär purjolök, fänkål och morot i fina strimlor. Fräs grönsakerna i olja i en gryta som kan rymma allt. Tillsätt saffran, hackade tomater, fiskbuljong, vin, örtkryddor, salt och peppar.Låt sjuda ca 5 min.
    Klyv hummer och havskräftor på längden. Lossa och knäck hummerklor och dela hummern i fyra delar. Lägg ner hummer, havskräftor och välborstade eller tinade musslor. Låt småkoka ca 5 min. Lägg ner skalade räkor. Strö över en gremolata och riv till sist skalet av 1 väl tvättad citron fint och blanda med 2 skalade och fint hackade vitlöksklyftor och 1 dl hackad persilja.

    Av Qia - 30 mars 2008 23:13

     Ostfylld paj

     1 pkt djupfrysta smördegsplattor
            1 dl matlagningsgrädde
            2 st äggvitor
            1 st  ägg
            1 tsk svartpeppar
            1/2 tsk tabasco
            1 tsk olivolja
            1 dl hackad gul lök
            1 st vitlöksklyfta
            2 1/2 dl ost
            2 msk vetemjöl
            6 st tomater
            2 msk färsk basilika

            Gör så här:

            1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen och klä formen med denna. Lägg över folie och baka degen i 5 minuter. Ta sedan av folien och baka i ytterligare 5 minuter. Låt degen svalna och sätt ner ungsvärmen till 175 grader.

                2.  Vispa ihop grädde, äggvitor, ägg, svartpeppar och tabasco i en skål. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs gul lök och den finhackade vitlöken tills dessa har blivit mjuka, cirka 5 minuter.

                    3. Blanda ihop den stekta löken, 1 dl av osten och mjölet. Lägg blandningen i pajskalet och lägg tomatskivorna ovanpå. Strö över hackad basilika och resten av osten och häll till sist över äggblandningen.

            4. Baka pajen tills den är fast, i cirka 50 minuter.

    Av Qia - 30 mars 2008 23:10

     Tomatpaj med feta och oliver

    PAJDEG
    100 g. smör
    3 dl. vetemjöl
    3 msk. vatten

    FYLLNING
    4-5 tomater
    20 svarta oliver
    1 burk fetaost
    50 g. grovriven ädelost

    ÄGGSTANNING
    3 ägg
    3 dl. mjölk
    1½ tsk. oregano
    peppar och salt

     Tillagning
    Blanda till pajdegen, låt den vila svalt. Vispa ägg och mjölk och krydda. Tryck ut degen i en pajform och lägg skivade tomater, fetaost och oliver i pajbottnen. Häll över äggstanningen. Grädda i ugn 225 grader i cirka 30 minuter.
    Av Qia - 29 mars 2008 23:02

    Vaniljsocker

     

    3 dl strösocker

    1 vaniljstång

    1 glasburk med lock

     

    Gör så här

    Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ut fröna som finns i.

    Blanda med sockret. Ruska burken så det blandar sig väl.

    Dela vaniljstången på mitten och stick ner i sockret .

    Låt stå minst 2-3 v innan du använder det.

    Av Qia - 29 mars 2008 23:01

    Pizzabullar 24 bullar:  
    50 g jäst
    50 g smör eller olivolja
    5 dl mjölk
    1 tsk salt
    12 dl vetemjöl+1 dl till utbakning
    1 tsk bakpulver

    pizzasås:
    2 gula lökar
    2 vitlöksklyftor
    2 msk olja
    1 pkt passerade tomater (500g)
    2 tsk strösocker
    1 tsk oregano
    1 tsk salt

    fyllning:
    200 g rökt skinka
    200 g riven ost
    3 dl av pizzasåsen

    till pensling:
    1 ägg
    2 tsk oregano

    Gör såhär (jag förkortar):
    degen "som vanligt". Bakpulvret blandas med mjölet, jäses 30 minuter i bunke.

    Fräs lök&vitlök, blanda i resten till såsen. Koka 10 minuter.

    ugnstemp 225 grader.

    Efter jäsning, ta upp degen, dela i två delar. Kavla ut till 45x25 cm kakor. Jäs 15 minuter (täckt med duk).

    Bred ut pizzasås, finhackad skinka och ost. Rulla ihop och skär i bitar (12 bitar av varje rulle). Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på oregano. Grädda 12-15 minuter.

    Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    <<< November 2016
    >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards