Direktlänk till inlägg 8 maj 2008
Prästostpaj Ingredienser 6-8 port 75 g smör
2 dl vetemjöl
1/2 dl grahamsmjöl
3/4 dl Kesella lätt
Fyllning:
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1 ägg
2 äggulor
1/2 tsk salt
2 krm peppar
7 dl riven ost, Kvibille Präst
Gör så här Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 28 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Ställ formen i kylen ca 30 min. Förgrädda pajbotten i mitten av ugnen ca 12 min. Vispa ihop grädde, ägg, äggulor, salt och peppar. Rör ner osten i blandningen. Fördela den i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna något.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|