recept

Senaste inläggen

Av Qia - 2 mars 2008 21:29

 Inkokt lax

 1 kg lax i portionsbitar
 1 l vatten
 2 msk vinäger
 3 tsk salt
 5 st vitpepparkorn
 2 st kryddpepparkorn
 1 st liten gul lök
 1 st liten morot
 3 st dillkvistar


Gör så här

1. Skala och dela grönsakerna i grova bitar.

2. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak.

3. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på storlek.

4. Servera fisken varm eller kall, tillsammans med kokt potatis, kokta grönsaker eller grönsallad och någon gräddfilsås.

Av Qia - 2 mars 2008 21:24

Grillade kycklingspett med färgglad cous-cous sallad

4 portioner


Ingredienser

1 förp Kronfågel Innerfiléer med spett
5 dl cous-cous

Smör till stekning
1 grön squash i kvartar
1 röd paprika i mindre bitar
1/2 strimlad purjolök
150 g lätt förvällda sockerärter
Salt och peppar

Dressing
1 msk citronpeppar
2-3 tsk vitvinsvinäger
3 msk olja
Saft av en citron

Tillagning

Rör samman dressingen och blanda med den nykokta cous-cousen. Fräs squash, paprika och purjolök lätt i smör. Krydda med salt och peppar. Blanda grönsakerna med cous-cousen.

Grilla kycklinginnerfiléerna på spett enligt anv. på förpackningen. Servera cous-coussalladen med nygrillade kycklingspett.

Av Qia - 1 mars 2008 16:58

Bregottkakor:

300 gr extrasaltat Bregott
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 1/2 dl maizenamjöl
1 tsk bakpulver

Klicka ut i små pappersformar.

Grädda 15 min i 175 gr

Av Qia - 1 mars 2008 16:57

Citron & vitlöksdoftande pasta

  • 500 g pasta, t ex skruvar eller fjärilar
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 200 g riven ost, delvis gärna av parmesantyp
  • rivet skal av 1 citron
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • ca 1 dl finhackad persilja
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar

Koka pastan. Koka upp grädden i en kastrull. Blanda i osten och rör om på svag värme tills den har smält. Ta kastrullen av värmen och blanda i resten av ingredienserna. Blanda såsen med den varma pastan

Av Qia - 1 mars 2008 16:55

Chicken Carribean

  • 500 g kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 2 gula lökar
  • 2 msk curry
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 4 dl kokosmjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 4 dl vitt ris
  • 2 msk hackad gräslök

Skala och hacka lökarna. Hetta upp oljan i stekpannan. Fräs lök och curry i cirka 5 minuter tills löken blivit mjuk. Skär filéerma i 1 cm tjocka skivor och låt dem bli genomstekta i pannan, cirka 10 minuter. Tillsätt buljong, kokosmjölk och kryddor. Koka upp och låt sedan sjuda ca 20 minuter tills såsen har tjocknat. Koka riset enligt instruktionerna men tillsätt inget salt. Lägg upp riset på ett serveringsfat och lägg upp grytan ovanpå. Strö över gräslöken.

Av Qia - 29 februari 2008 21:07


Budapestrulle
6-8 portioner

5 äggvitor
3 dl socker
150 g hasselnötter
2 msk kakao
1 dl vetemjöl
1/2 dl mandelspån

3 dl vispgrädde
1 liten burk mandarinklyftor

Värm ugnen till 150°C. Mal nötterna i en matberedare. Blanda i en skål med kakao och mjöl. Vispa äggvitorna tills de börjar styvna, och blanda ner sockret, lite i taget, och vispa tills det blir en tjock, blank maräng. Vänd försiktigt ner nötblandningen. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över mandelspånen. Grädda i ca 20 minuter, tills ytan känns torr. Höj värmen till 175°C efter 15 minuter.

Ta ut, lyft ut pappret på ett galler, och låt svalna helt. Vänd sedan upp och ner på ett annat bakplåtspapper eller på teflonduk, så att mandelsidan kommer neråt. Dra av det första pappret - försiktigt. Låt mandarinklyftorna rinna av. Vispa grädden och blanda med klyftorna, och bred ut på kakan. Sen är det dags att rulla! Använd gärna duken kakan ligger på för att hjälpa till att rulla riktigt fint, precis som med sushi. Var försiktig, den spricker väldigt lätt.

Skär av kantbitarna (bonus till bagaren) och låt stå kallt i ett par timmar innan servering. Går att frysa!

Av Qia - 29 februari 2008 21:05

Amerikanska pannkakor


 

4 dl vetemjöl

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

5 dl mjölk

2 ägg

2 msk smält smör

Blanda mjöl, salt,vanilj, bakpulver och hälften av mjölken. Häll i det smälta smöret, äggen och resten av mjölken.

Ca 1 dl smet per pannkaka

Av Qia - 29 februari 2008 21:02

Avacadotartar
4 portioner

  • 2 avacado
  • 1½ dl creme fraiche
  • ½ dl finhackad purjolök
  • 1 krm salt
  • Svartpeppar
  • 2 tsk osötad senap
  • 200 gram av antingen skalade räkor, lax, rökt skinka eller liknande
  • 4 skivor rostat, vitt bröd

Dela avacadosarna, gröp ur fruktköttet och skär det i små bitar. Droppa över lite citron så att det inte mörknar.

Blanda creme fraiche med purjo, salt, peppar och senap, smaka av.
Hacka den önskade köttfyllning i små bitar och blanda i röran.

Skär det rostade brödet i trekanter eller ta ut rundlad med mått, lägg röran på brödet och garnera med lämpliga saker (ex.vis citron & dill till räkor och lax)

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards