recept

Alla inlägg under december 2008

Av Qia - 3 december 2008 17:15

 Inkokt lax


4 portioner
Tid En timme
Ingredienser:
Inkokningslag

1 liter vatten
2 msk salt
1 lagerblad
4-5 vitpepparkorn
1 skalad gul lök i skivor
2 msk ättiksprit
4 msk socker
2 msk dillfrö

700 gr skinnfri laxfilé


Koka upp alla ingredienser till lagen och låt dem sjuda i 5 minuter.

Sila sedan lagen över laxen och sjud fisken i ugnen på 100 grader tills laxen har en kärntemperatur på 55 grader.

Låt fisken svalna i spadet och servera den kall med kokt färskpotatis.

Av Qia - 3 december 2008 17:13

Ansjovisrulle18-20 skivor
Tid
Ingredienser:
50 gr smält smör
1 dl vetemjöl
3 dl mjölk
2 dl grädde
2 msk anjovisspad
1 tsk bakpulver
3 äggulor
3 äggvitor

Fyllning
2 gula lökar hackade
2 msk smör
1 liten burk Grebbestads ansjovisfilé (125 g) hackad i små bitar
1 dl riven ost
1 dl finhackad dill
2 msk kaviar
2-3 msk chilisås

Botten

1. Rör ner vetemjöl i det smälta smöret.
2. Tillsätt mjölk och grädde.
3. Låt koka upp under ständig omrörning och sjud sedan under lock 3-4 minuter.
4. Smaksätt med 2 msk ansjovisspad och låt kallna.
5. Vispa äggvitorna till hårt skum.
6. Blanda äggulor och bakpulver. Rör sedan ned dem i den nedkylda såsen.
7. Rör sedan ned de hårt vispade äggvitorna.
8. Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten, grädda i 175 graders ugn ca 20 minuter. Låt botten sedan svalna.
Fyllning

9. Hacka och fräs löken mjuk i smör. Skär ansjovisen och blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
10. Fördela fyllningen på den avkylda botten och rulla ihop till en ”rulltårta”. Skär i 1,5 cm tjocka skivor och servera. Du kan göra rullen redan dagen innan du serverar den.

Av Qia - 1 december 2008 15:35

Ostpaj4-6 portioner

Ingredienser:
Pajskal

2,5 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
150 gr smör
2 msk kallt vatten
1 ägg till pensling
0,5 tsk salt

Fyllning

350 gr riven smakrik ost
3 dl mjölk
3 dl vispgrädde
6 lättvispade ägg
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar

Pajskal

1. Finfördela smöret i mjölet och tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Pensla pajskalet med lite av de uppvispade äggen och nagga i botten och på sidorna, ställ sedan in frysen tio minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader, förgrädda pajskalet 10-15 min.

Fyllning

1. Koka upp mjölk och grädde, dra åt sidan och blanda i den rivna osten, rör om till osten har smält.
2. Blanda ned äggen i ostblandningen, blanda i sockret och smaka av med salt och peppar.
3. Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 35 minuter 140 graders ugn.

Av Qia - 1 december 2008 15:34

JULMUSTKYCKLING


Ingredienser, 4 port

4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör
2 dl crème fraiche
2 dl julmust (OBS ej light)
1 hönsbuljongtärning
1 tsk malen ingefära
1 tsk rosmarin
1 msk kinesisk soja

Gör så här
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda minifraiche, julmust, buljongtärning, ingefära, rosmarin och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt koka ca 10 min. Garnera ev med färsk rosmarin. Servera med potatis och frästa grönsaker.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards