Direktlänk till inlägg 9 juli 2008
Citronmarinerad färskpotatis
1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
1 citron
1 kruka gräslök
4 msk olivolja
2 msk flingsalt
2 dl crème fraiche
200 g rom (t ex stenbitsrom eller löjrom)
Gör så här
1. Koka färskpotatisen i lättsaltat vatten. Häll av, låt svalna något. Skär av en liten »platta«. på motstående sidor (blir botten att stå på). Dela sedan potatisen på mitten.
2. Skölj citronen, riv det yttersta skalet och pressa juicen ur ena halvan.
3. Lägg gräslöken i en mixer (spara några strån till garnering). Mixa tillsammans med citronskal, -juice, olja och salt.
4. Blanda gräslöksröran med de varma potatishalvorna. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar eller över natten.
5. Lägg upp potatisarna på ett serveringsfat. Häll crème fraichen i en spritspåse. Spritsa lite på varje potatishalva, toppa med rom och dekorera med gräslök.
FÖRBERED: Koka potatisen dagen före och låt marinera över natten. Ta fram och låt bli rumsvarma samt spritsa någon timme före festen.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|