Direktlänk till inlägg 8 juli 2008
Rosépepparkyckling
Ingredienser 4 port.:
· 4 kycklingfiléer
· 1 tsk salt
· 1 krm nymald svartpeppar
· 1 tsk lättkrossad rosépeppar
· 2 msk smör eller margarin
· 2 vitlöksklyftor
· 2 1/2 dl matlagningsgrädde
· 1 1/2 dl mjölk
· 1/2 hönsbuljongtärning
· 1 dl grovhackad persilja
Så här gör du:
Salta och krydda filéerna.
Smält matfettet och stek filéerna långsamt gyllengula på medelvarm platta tills köttet känns fast och är vitt rakt igenom, 3-5 minuter på varje sida. Ta upp filéerna på skärbräda.
Finhacka vitlöken och lägg den i pannan.
Häll i grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och sjud 3 minuter.
Smaka av med mer rosépeppar och salt. Skär filéerna i tjocka skivor och lägg tillbaka dem i såsen.
Strö persilja över och servera med pasta eller ris.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
|||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 | ||||||
|