Direktlänk till inlägg 2 maj 2008
Indisk Hönssoppa med Äpple
1 höna eller kyckling på ca 1,5 kg
1 morot
1 bit rotselleri
skal och kärnhus från 2 äpplen
pepparkorn, timjan, 1 lagerblad
Koka upp hönan och skumma av ordentligt. Lägg i moroten, sellerin, skalet och kärnhuset från äpplena samt kryddorna i buljongen. Koka hönan i ca 2-2,5 timmar. Sila av buljongen och låt hönan svalna.
Koka riset. Fräs äpplena och löken med curryn i en kastrull eller stekpanna. Lägg i tomatpuré och pudra över mjöl. Fyll på med den silade buljongen (ca 1,5 liter) och låt det koka i ca 10 minuter.Plocka under tiden hönan fri från skinn och ben. Hacka hälften av köttet i små bitar och lägg ner det tillsammans med det kokta riset i soppan. Smaka till sist ev av soppan med salt, smör eller grädde.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|