Direktlänk till inlägg 2 maj 2008
Nässelsoppa med kokt ägg
5 dl nässlor
350 g fryst hackad spenat
1 gul lök
2 msk smör
8 dl vatten
2 msk flytande grönsaksbuljong
1 dl grädde
2 ägg
salt och peppar
Skölj och koka nässlorna i 2 minuter. Häll av i durkslag och skölj med kallt vatten. Hacka löken och fräs den i smör i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt spenat och nässlor och rör om. Späd med vatten och buljong och låt koka på svag värme ca 7 minuter.
Hårdkoka äggen. Mixa soppan och tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar. Häll upp i djupa skålar och lägg i ägghalvor.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|