Direktlänk till inlägg 1 maj 2008
Kokosräkor i röd curry
Ingredienser
4 port
1 kg stora räkor med skal (ca 400 g skalade)
2 paprikor
100 g sockerärtor
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 msk röd currypasta
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl lätt crème fraiche
färsk koriander eller
persilja
Gör så här
Skala räkorna. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Dela sockerärtorna på längden.
Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsakerna i smör i en wok eller stor stekpanna. Rör ihop
currypasta, smulad buljongtärning, kokosmjölk och crème fraiche. Låt räkorna fräsa med
grönsakerna någon minut och häll på såsen. Låt allt koka upp. Strö över koriander. Servera
med limeklyftor och jasminris.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|