Direktlänk till inlägg 1 maj 2008
Rabarberkaka
Ingredienser
12 port
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
100 g rabarber
1 tsk potatismjöl
100 g mandelmassa
florsocker
Gör så här
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Rör i socker, ägg,
vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i en smord och bröad form, 24 cm i diameter. Skär
rabarbern i tunna bitar och blanda med potatismjölet. Lägg dem på smeten. Grovriv
mandelmassan och strö över. Grädda i mitten av ugnen 25–30 min. Sikta över florsocker.
Servera gärna med vispad grädde.
Mjuk pepparkaka i långpanna 5 ½ dl fil 6 ½ dl strösocker 9 dl vetemjöl 1 msk bikarbonat 1 påse pepparkakskryddor 250 gr smält avsvalnat smör 1 dl lingon/lingonsylt Smör och ströbröd till långpannan Rör i hop fil och socker tillsätt ...
Spännande Det här ser jag fram mot !! http://www.sundbox.se/?kid=61KC7 ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|