Senaste inläggen
Kyckling i lergryta
1 kyckling, ca 1 kg
8 små fasta potatisar
8 små schalottenlökar
1 röd paprika
1 klyfta vitlök
2 tsk tomatpuré
2 msk vatten
1 tsk rosmarin
2 krm vitpeppar
1,5 tsk salt
1 tsk mörk soja
1 tsk olivolja
Tillagning
Blötlägg gryta och lock i minst 30 minuter.
Skala potatis och lök. Lägg hela i botten på grytan. Hacka paprika och vitlök grovt och lägg på. Rör ut tomatpurén i vattnet och tillsätt.
Dela kycklingen i serveringsstora bitar, torka av med hushållspapper. Gnid in kycklingbitarna i rosmarin, vitpeppar, salt, soja och olja.
Lägg i grytan.
Ställ grytan i en kall ugn, höj värmen till 250 grader. Låt stå cirka 1 timme. Ta av locket och låt gå ytterliggare 10 minuter så att kycklingen får fin färg.
Varm smörgåstårta
9 landgångsbröd eller 27 franskaskivor
1a lagret
smöra brödet 3 landgångar eller 9 franskaskivor täck plåten
4 kokta ägg hackade
klippt dill
6-8 msk majonnäs
salt och peppar
2ndra lagret smöra brödet täck det första lagret
lägg skivade tomater över skarvarna
stuvning:
1 pack finhackad bacon
1 hg rökt skinka hackad
ca 1-2dl purjolökfräs på i stekpanna blanda i
3 dl grädde
mjöl
peppar ev salt
bred stuvningen på tomaterna
3dje lagret
lägg bröd över stuvningen täck med tomatskivor
lägg skivad ost över hela +att det ska hänga över kanterna
Grädda i ugnen ca 25-35 min i 175 gr
Serveras med sallad
Vegetarisk smörgåstårta
4-5 finrivna morötter
5 cm finhackad purjolök
1½ dl finhackad smörgåsgurka
2-3 dl lätt creme fraiche
3-4 stora polarkakor
Bred geggan på alla lager även det översta
garnera ex med purjo, ägg, rädisor
Denna tårta ska ej ”stå till sig” då blir den för blöt
Smörgåstårta med kassler
Ingredienser
8 landgångsbröd
Fyllning 1
200 g philadelphiaost
100 g kassler
½ dl gräslök
salt och peppar
Fyllning 2
3 ägg
3 msk majonnäs
3 msk crème fraiche
2 krm curry
2 krm salt
Garnering
1 dl majonnäs
1 dl persilja
200 g kassler
1 röd paprika
1 grön paprika
1 knippa rädisor
Tillagning
Hårdkoka och mosa äggen.
Finhacka kassler och gräslök.
Blanda till fyllningar i två skålar.
Kantskär brödet och lägg två skivor intill varandra på ett stort stycke aluminiumfolie.
Bred på fyllning, lägg på bröd och fortsätt så till det fjärde brödlagret.
Svep om foliet och låt bottnarna stå kallt i några timmar.
Jämna till tårtans kanter med en vass kniv.
Bred på majonnäs på tårtans kanter och ovansida.
Täck kanterna med finhackad persilja.
Flytta tårtan till ett serveringsfat.
Garnera tårtan med skivade rädisor samt kassler och paprika skurna i små kuber.
SKAGENTÅRTA
Ingredienser
BOTTEN
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
FYLLNING
200 g cream cheese (philadelphiaost)
250 g kesella
3 msk färskriven pepparrot
300 g skalade hackade räkor
150 g hackade kräftstjärtar
0,5 dl finklippt dill
1/2 tsk salt
1 krm peppar
DEKORATION
50 g stenbitsrom
dillvippor
ev några räkor eller kräftstjärtar
Smula ner kavringen i en matberedare.
Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.
Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar.
Miami Red
4 cl Absolut Red Ruby
4 cl söt äppeljuice
1 cl sockerlag
2 cl citronjuice
1 cl Campari
Skaka de fyra första ingredienserna med is i en shaker.
Häll upp drinken i ett slingglas, tillsätt krossad is och rör om.
Fyll på med mer krossad is och toppa med Campari.
Se hur den långsamt sjunker ned och blandas med övriga ingredienser.
Kassler Hawaii
4 personer
Ingredienser
Ca 500 g kassler
1 purjolök
1 paprika
1 burk ananas
1 msk olja
1 msk curry
1 msk soya
Till såsen:
2 dl grädde
1 dl chilisås
2 tsk tabasco
riven ost
Gör så här
Skölj och strimla purjolöken och skölj, kärna ur och strimla paprikan. Skär ananasen i små bitar och fräs dem snabbt i olja och curry. Blanda i soyan och lägg grönsaksröran i en smord form. Skär kasslern i stavar och lägg den ovanpå grönsakerna. Vispa grädden och blanda den med chilisåsen och tabasco. Bred såsen över kasslern, strö över riven ost och gratinera i ugn, 200 gr, 20-25 min.tills såsen smält ner och fått en fin färg. Servera med ris.
Chicken Thai
4 Kycklingfiléer
2.5 dl mellangrädde
Salt och peppar
Marinad:
1 dl olja
1 msk ingefära
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk stark chilisås
Gör så här:
Skär kycklingen i strimlor. Blanda ingredienserna till marinaden.
Lägg i köttet. Låt stå kallt i minst en timme.
Bryn kycklingstrimlorna så att de får lite färg.
Häll på grädden. Koka ihop några minuter.
Smaksätt med salt och peppar. Servera med ris.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|