recept

Senaste inläggen

Av Qia - 12 februari 2008 18:32

Fetafyllda kycklingfiléer i tomatsås

Antal portioner: 2

  2 kycklingfiléer
grillkrydda
200 g fetaost
500 g krossade tomater
1 hönsbuljongtärning
1-2 vitlöksklyftor
(1-2 krm) peppar  
  • Lägg ut kycklingfiléerna på en skärbräda och banka ut dem lite.
  • Lägg en bit fetaost på varje filé och rulla ihop.
  • Fäst med tandpetare.
  • Krydda med grillkrydda.
  • Koka upp tomaterna.
  • Lägg en hönsbuljongtärning i tomaterna, pressa i vitlöken och krydda med peppar.
  • Lägg i överbliven fetaost i såsen (glöm inte att spara lite till salladen).
  • Lägg i kycklingen och låt koka under lock i 20-25 minuter.
  • Servera med klyftpotatis och en fetaostsallad.

Av Qia - 12 februari 2008 18:31



Minestronesoppa

2 msk olivolja
1 hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 hackade selleristjälkar
1 finstrimlad purjolök
1 hackad morot
1 burk krossade tomater
6 dl (kyckling)buljong
1 tärnad squash
300 g strimlad vitkål
1 lagerblad
75 g spaghetti bruten i småbitar
1 msk hackad bladpersilja
salt
peppar

 
  • Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i lök, vitlök, selleri, purjolök och morot, bryn ca 3 minuter.
  • Tillsätt tomater, buljong, squash, vitkål och lagerblad.
  • Koka upp och låt stå i 10 minuter.
  • Tillsätt pastan, smaka av med salt och peppar.
  • Rör om och låt koka i ytterligare 6 minuter. Fortsätt röra om så det ej fastnar i botten.
  • Tillsätt hackad persilja strax före servering och rör om ordentligt.
  • Servera med parmesan och bruschetta.

Av Qia - 12 februari 2008 18:26

Tortellinigratäng

1 fläskfilé
1 pkt tortellini med ost
1 röd paprika
3/4 purjolök
1 banan
1 paket bacon
mjöl
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mellanmjölk
salt
svartpeppar
curry
riven ost  

  • Tortellinin kokas enligt paket/påse.
  • Strimla och stek baconen.
  • Lägg den färdigkokta tortellinin i en smord form.
  • Strö över hackad paprika, purjolök och banan.
  • Strimla och bryn fläskfilén.
  • Lägg köttet ovanpå tortellinin.
  • Viispa i lite mjöl i stekskyn, späd med grädde och mjölk.
  • Rör ner kryddorna.
  • Häll såsen över gratängen.
  • Strö osten över.
  • Ställ in i ugnen, 225 grader i 10 - 15 minuter.
Av Qia - 11 februari 2008 19:07

 Festgryta


500 g nötkött av högrev, bog eller fransyska
150 g rimmat fläsk
1 gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 dl konc äppeljuice
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
2 dl grädde
1-2 msk osötad senap
½ tsk dragon
salt, peppar
persilja

Skär kött och fläsk i strimlor. Skala och skiva löken.
Fräs fläsket, lök och vitlök i en gryta.
Tillsätt äppeljuice, buljongtärning och vatten. Koka upp.
Lägg i köttet. Koka upp och skumma.
Rör i senap och gräde. Låt grytan sjuda ca 45 minuter. Smaka av med dragon, salt och peppar. Klipp över persilja. Servera med kokt potatis eller ris.

Av Qia - 11 februari 2008 19:05

Allt-i-ett-gryta


400 g grytbitar av nötkött
2 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
5 dl köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 kryddnejlika
salt
vitpeppar
400 g potatis
1 bit kålrot
1 bit rotselleri
1 röd paprika
1 pkt bacon

Skär köttet i bitar. Fräs dem i margarinet i en gryta. Tillsätt mjöl och rör om. Häll över buljongen och lägg ner en lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, lagerblad, nejlika, salt och peppar. Låt allt puttra ca 1 timme.
Skär potatis, rotfrukter och paprika i bitar. Lägg dessa i grytan. Låt den koka i ytterligare 10-15 minuter. Strö över knaperstekt bacon. Servera med ett gott bröd.

Av Qia - 11 februari 2008 19:04

Rimbobullar
Ca 25 st

25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat margarin eller margarin
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g margarin eller smör
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
Ägg

Garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten

Gör så här:
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst.
Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg.
Kavla ut den till en stor fyrkant, 40*40 cm, på mjölat bakbord.
Skär den i fyrkanter, 8*8 cm.
Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna.
Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.
Lägg bröden i veckade pappersformar. Ställ dem på plåtar.
Låt dem jäsa övertäckt ca 2 timmar i rumstemperatur.
Pensla bröden med uppvispat ägg.
Grädda dem mitt i ugnen i 2500, 5-8 minuter. I varmluftsugn i 2000, ca 8 minuter.
Låt bröden kallna utan bakduk på galler. Glasera bröden med florsockerglasyr strax innan de ska serveras.

Av Qia - 11 februari 2008 19:00

Rösti


 2 port


3-4 potatisar
1 liten gul lök
ev. 1 skiva rimmat sidfläsk
1-1½ msk olja eller margarin
½ tsk salt
lite vitpeppar
ev. ½ dl riven ost
1 msk hackad persilja

Gör så här
Skala potatisen och skölj den.
Riv den i strimlor på grövsta sidan av råkostjärnet.
Skär fläsket i små tärningar. Skala och hacka löken.
Värm en stekpanna och fräs fläsktärningarna i den.
Tillsätt fettet och lägg i potatisen och löken blandat.
Krydda.
Tillsätt ev. lite ost.
Låt steka under lock 10 min på lagom värme.
Vänd på kakan då den har blivit ljusbrun på undersidan. Låt steka tills i ca 10 minuter.
Klipp över persiljan. Om man vill kan man endast riva potatis
och sedan steka den. Serveras med
lingonsylt eller till Kötträtter.

Av Qia - 11 februari 2008 18:59

Blåbärspaj med kardemummakräm     
Mördeg
125 gr smör
ett krm salt
125 gr mandelmassa
1 ägg
3 1/2 dl vetemjöl

Fyllning
1 dl finhackad mandel
3 bittermandlar (hackade)
3 ägg
3 dl strösocker
375 g Kesella
2 tsk bakpulver
3/4 dl vetemjöl
1 pkt (275 g) frysta blåbär
det rivna skalet av 1 citron

Kardemummakräm
1 1/2 dl crème fraiche
1 1/2 dl matlagningsyoghurt
2 msk florsocker
1 tsk kardemumma


Gör så här:
---------------------------
Mördeg
Lägg mandelmassan och salt i en matberedare. Mixa tills att mandelmassan blivit smidig, tillsätt därefter smöret i små portioner. Häll i ägget och till sist mjölet. Var noga med att inte överarbeta degen när mjölet är tillsatt. Lägg degen i en plastpåse och lägg den i kylen för att vila i ca 1 tim.

Ta ut degen på en lätt mjölad arbetsbänk och kavla ut den till en tjocklek av ca 2 mm. Fodra pajformen, var noga med att trycka ner kanterna så att det inte blir någon luft mellan degen och formen. Ställ formen i frysen ca 10 min. Baka formen direkt från frysen i ca 175 grader tills pajskalet är gyllene. Det tar ca 12-13 minuter.

Fyllning
Vispa sockret och äggen tills det vitnar och sockret är löst. Blanda hastigt ihop äggvispet med de övriga ingredienserna. Häll upp fyllningen i det förbakade pajskalet och baka i 175-gradig ugn i ca 30 min.

Kardemummakräm
Lägg crème fraiche och yoghurt i ett kaffefilter och låt det hänga tills den blivit fast. Det tar mellan 30-40 minuter. Lägg osten i en skål och blanda i florsockret. Smaksätt med kardemumman.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards