Senaste inläggen
Gyllene låda
Ingredienser
1/2 kg potatis
4 stora morötter
1 kålrot
1 bit selleri
2 gula lökar
3 dl Matlagningsgrädde
2 krm svartpeppar
salt
Sätt ugnen på 175°. Skala och strimla alla rotsaker samt löken. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och krydda med salt och nymald svartpeppar. Slå sedan grädden över det hela. Grädda tills rotsakerna mjuknat, cirka 1 timme.
Dröm om sommar
Ingredienser
3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl strösocker
1/2 l hallonsorbet
1/2 l vaniljglass
3 dl Vispgrädde
färsk frukt och bär
1 daim
Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt vinäger och vispa tills massan är slät. Vispa ner sockret lite i taget tills massan är stadig och håller formen. Bred ut på bakplåtspapper till en rundel,ca 24 cm i diameter. Lägg till några toppar runt kanterna. Grädda i 2-3 timmar. Låt marängen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper papperet. Förvara torrt fram till servering. Fyll marängtårtan med sorbet, glass, vispad grädde, bär, frukt och hackad daim.
Päroncider
Jordgubbssaft
Djupfrysta jordgubbar
Häll i lite jordgubbsaft koncentrat i botten i ett glas
häll på cider
Lägg i djupfryst jordgubbe
Skagenröra
500 g oskalade räkor
4 crabfishstavar
2 hårdkokta ägg
1 burk Kesella
1 burk creme fraiche
2 msk majonnäs
2 tsk senap
2 msk vitt vin
2 msk hackad dill
1 liten rödlök
salt
peppar
till garnering
citron, dillvippa och några hela skalade räkor
Skala räkorna och skär dem och crabfishen i bitar. Skala och hacka äggen. Hacka rödlöken riktigt fint. Blanda Kesella, cremefraiche, senap, dill, rödlök, salt . Rör ner äggen, räkorna och crabfishen. Låt stå kallt minst ett par timmar innan servering.
Servera på rostat bröd , avocado, crustader eller som fyllning i bakad potatis.
Pizza
Koka ihop såsen . Mixa till den är slät
Toppa med valfri fyllning
Rödbetor med getost
8 medelstora rödbetor
100 gram getost
gräslök
Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.
Skölj i kallt vatten,då är de lätta att skala med händerna.
Klyfta dem och smula över getost.
Garnera med hackad gräslök.
Paella
1 st Gul lök
3 st vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
1 l långkornigt ris
1 brk konserverade tomater, hela
1,5 l hönsbuljong
1-2 paket saffran
1 st lagerblad
2,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar, malen
200 -300g räkor, skalade
1 st grillad kyckling
250 g frysta ärtor, gröna
1 påse musslor i nät från fiskdisken
Tillagning:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg.
Koka musslorna i vin
2. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund.
3. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på ett lock eller folie. Sjud sakta i 30 min.
4. Skala räkorna under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar.
5. När 5 min återstår vänds ärterna ner i riset och räkor, kyckling och musslor fördelas ovanpå. Lägg på locket och låt allt bli varmt.
6. Dekorera paellan med citronklyftor. Servera med ett gott bröd.
Parmesanrisotto
Ingredienser till 4 pers.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|