recept

Senaste inläggen

Av Qia - 15 februari 2008 18:40

Gyllene låda

Ingredienser

1/2 kg potatis
4 stora morötter
1 kålrot
1 bit selleri
2 gula lökar
3 dl Matlagningsgrädde
2 krm svartpeppar
salt

Sätt ugnen på 175°. Skala och strimla alla rotsaker samt löken. Lägg alltsammans i en ugnsfast form och krydda med salt och nymald svartpeppar. Slå sedan grädden över det hela. Grädda tills rotsakerna mjuknat, cirka 1 timme.

Av Qia - 15 februari 2008 18:37

 Dröm om sommar

Ingredienser
3 äggvitor
1 krm vinäger
2 dl strösocker
1/2 l hallonsorbet
1/2 l vaniljglass
3 dl Vispgrädde
färsk frukt och bär
1 daim

Gör så här:
Sätt ugnen på 100°. Vispa vitorna till vitt skum. Tillsätt vinäger och vispa tills massan är slät. Vispa ner sockret lite i taget tills massan är stadig och håller formen. Bred ut på bakplåtspapper till en rundel,ca 24 cm i diameter. Lägg till några toppar runt kanterna. Grädda i 2-3 timmar. Låt marängen stå kvar i avstängd ugn tills den är torr och släpper papperet. Förvara torrt fram till servering. Fyll marängtårtan med sorbet, glass, vispad grädde, bär, frukt och hackad daim.

Av Qia - 14 februari 2008 20:25

Päroncider

Jordgubbssaft

Djupfrysta jordgubbar


Häll i lite jordgubbsaft koncentrat i botten i ett glas

häll på cider

Lägg i djupfryst jordgubbe


Av Qia - 14 februari 2008 20:19

Skagenröra

500 g oskalade räkor
4 crabfishstavar
2 hårdkokta ägg
1 burk Kesella
1 burk creme fraiche

2 msk majonnäs
2 tsk senap
2 msk vitt vin

2 msk hackad dill
1 liten rödlök
salt

peppar

till garnering

citron, dillvippa och några hela skalade räkor


Skala räkorna och skär dem och crabfishen i bitar. Skala och hacka äggen. Hacka rödlöken riktigt fint. Blanda Kesella, cremefraiche, senap, dill, rödlök, salt . Rör ner äggen, räkorna och crabfishen. Låt stå kallt minst ett par timmar innan servering.

Servera på rostat bröd , avocado, crustader eller som fyllning i bakad potatis.

Av Qia - 14 februari 2008 19:46

Pizza 

  • 1/2 pkt jäst
  • 2 dl ljummet vatten och lös upp jästen i vattnet.
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl olja
  • lite salt
  • PIZZASÅS:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 pressad vitlök
  • ½ lök
  • Koka ihop såsen . Mixa till den är slät


    Toppa med valfri fyllning


  • Smula sönder jästen i stor bunke och tillsätt vetemjöl och olja. Rör ihop till en deg. Låt den jäsa 30 minuter, sedan baka ut och tryck ut i långpannan.
  • Bred ut såsen och grundar pizzan med ett lager ost.
  • Lägg på pizzafyllning.
  • Grädda i mitten av ugnen  i  15 till 30 min i 175grader.
  • Av Qia - 14 februari 2008 19:44

    Rödbetor med getost
    8 medelstora rödbetor
    100 gram getost
    gräslök
    Koka rödbetorna i cirka 40 minuter.

    Skölj i kallt vatten,då är de lätta att skala med händerna.

    Klyfta dem och smula över getost.

    Garnera med hackad gräslök.

    Av Qia - 13 februari 2008 19:13

    Paella

    1 st Gul lök

    3 st vitlöksklyftor

    0,5 dl olivolja

    1 l långkornigt ris

    1 brk konserverade tomater, hela

    1,5 l hönsbuljong

    1-2 paket saffran

    1 st lagerblad

    2,5 tsk salt

    0,5 tsk svartpeppar, malen

    200 -300g räkor, skalade

    1 st grillad kyckling

    250 g frysta ärtor, gröna

    1 påse musslor i nät från fiskdisken

    Tillagning:

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en stor gryta eller wokpanna utan att det tar färg.

    Koka musslorna i vin
    2. Tillsätt riset och låt fräsa med en stund.
    3. Späd med tomat och buljong. Tillsätt saffran, lagerblad, salt och peppar. Lägg på ett lock eller folie. Sjud sakta i 30 min.
    4. Skala räkorna under tiden. Skär kycklingen i mindre bitar.
    5. När 5 min återstår vänds ärterna ner i riset och räkor, kyckling och musslor fördelas ovanpå. Lägg på locket och låt allt bli varmt.
    6. Dekorera paellan med citronklyftor. Servera med ett gott bröd.








    Av Qia - 13 februari 2008 19:11

    Parmesanrisotto

    Ingredienser till 4 pers.

    • 400 gr (ca 5 dl) risottoris
    • 1,5 l grönsaksbuljong (buljongtärning utan mononatriumglutamat)
    • 100 gr smör
    • 60 gr parmesanost (ca 2 dl riven)
    • 1/2 gul lök
    • 2 dl torrt vitt vin
    • nymald svartpeppar
    • salt
  • Förbered buljongen och låt den sjuda under hela koktiden av risotton. Buljongen ska tillsättas varm och slevvis.
  • Finhacka löken. Smält 60 gr smör i stor tjockbottnad gryta och fräs löken på svag värme i ca 5 min utan att löken tar färg och bränns.
  • Häll i riset och låt det steka under omrörning i ca 5 min. Häll därefter på vinet, höj värmen en liten stund och låt vinet koka in
  • Sänk värmen, salta och häll på 2 soppslevar varm buljong, rör om och låt buljongen koka in i riset. Fortsätt att hälla på buljongen slevvis lite i taget under omrörning under hela koktiden. Det är viktigt att all buljong kokar in i riset innan man häller på mer. Risotton ska koka på svag värme i ca 16-20 min, riskornen ska vara "al dente" och risotton ska ha en krämig konsistens när den är klar.
  • Ta sedan av kastrullen från spisen och tillsätt resten av smöret i bitar, den rivna parmesanosten och låt risotton vila under lock i några minuter tills smöret smält. Tillsätt svartpeppar, blanda väl och servera.
  • Presentation

    Omröstning

    Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
     Ja
     Nej
     Vet ej

    Kalender

    Ti On To Fr
     
    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    11
    12
    13
    14
    15
    16
    17
    18
    19
    20
    21
    22
    23
    24
    25
    26
    27
    28
    29
    30
    <<< November 2016
    >>>

    Tidigare år

    Sök i bloggen

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Länkar

    • Matbloggstoppen

    RSS

    Besöksstatistik


    Ovido - Quiz & Flashcards