recept

Senaste inläggen

Av Qia - 20 januari 2008 09:23

Smördegsrullar med lax och  Gorgonzolakräm 35-40 st


 2 pak kyld smördeg på rulle

300 gr färskrökt lax i tunna skivor 


Gorgonzolakräm 

2 dl creme fraiche

200 gr gorgonzola ·     

   Veckla ut smördegen·    

    Mosa ihop gorgonzolaosten och cf till en slät massa·     

   Bred över degen ·     

   Fördela laxen över·

        Rulla ihop som en rulltårta·     

   Skär 1-1½cm tjocka skivor och lägg på plåtar med bakplåtspapper·        Grädda i 225 gr tills rullarna blir gyllenbruna ca 10-12 min

Av Qia - 20 januari 2008 09:22

Pizzabullar 24 bullar: 

50 g jäst
50 g smör eller olivolja
5 dl mjölk
1 tsk salt
12 dl vetemjöl+1 dl till utbakning
1 tsk bakpulver

pizzasås:
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 pkt passerade tomater (500g)
2 tsk strösocker
1 tsk oregano
1 tsk salt

fyllning:
200 g rökt skinka
200 g riven ost
3 dl av pizzasåsen

till pensling:
1 ägg
2 tsk oregano

Gör såhär (jag förkortar):
degen "som vanligt". Bakpulvret blandas med mjölet, jäses 30 minuter i bunke.

Fräs lök&vitlök, blanda i resten till såsen. Koka 10 minuter.

ugnstemp 225 grader.

Efter jäsning, ta upp degen, dela i två delar. Kavla ut till 45x25 cm kakor. Jäs 15 minuter (täckt med duk).

Bred ut pizzasås, finhackad skinka och ost. Rulla ihop och skär i bitar (12 bitar av varje rulle). Lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö på oregano. Grädda 12-15 minuter.

Av Qia - 20 januari 2008 09:20

Wienersemlor med kardemummadoftande mandelgräddeBlir 10 semlor

Du behöver:
1 paket fryst smördeg, 425 g
Fyllning:
3 dl vispgrädde
1,5 dl kesella vanilj
1 tsk malen eller stött
kardemumma
100 g mandelmassa


Till pudring:
Florsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Låt smördegen tina i cirka 20 minuter och ta ut runda bakelser med ett kakmått, cirka 8 cm i diameter. Har du inget kakmått kan du använda den vassa kanten av en öppnad, rengjord konservburk.
3. Lägg smördegskakorna jämnt fördelade på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–15 minuter tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna helt.
4. Vispa grädden luftig tillsammans med kesella och kardemumma. Riv mandelmassan fint och vänd ner i grädden.
5. Skär ett lock av smördegsbakelserna och fyll dem med vaniljgrädden. Sätt tillbaka locket och pudra med florsocker

Av Qia - 20 januari 2008 09:17

Rågsiktslimpa 

1 liter filmjölk

18 dl rågsikt

4 dl sirap

4 tsk bikarbonat

3 tsk bakpulver

 Tag rågsikt, bikarbonat, bakpulver och blanda i en skål.

 Häll sedan i filen och sirapen, blanda noga.

Häll smeten i en långpanna.

 Grädda i 125 grader i 1 1/2 tim på första hacket.

Det färdiggräddade brödet ska penslas med ljummet vatten.

Av Qia - 19 januari 2008 17:58

Bounty 

1 påse kokos

4 dl florsocker blanda i

6 msk smält marg

6msk grädde

 Blanda ihop allt

Rulla till bollar

Låt stå i frysen några timmar och doppa sedan i smält choklad

Av Qia - 19 januari 2008 17:57

Fläskfile´ gryta

  

500 gr fläskfile´

½ dl tomatpure

½ dl soya

1½ dl vatten

1 dl ananasspad

2 msk vitvinsvinäger

1 gul lök

1 brk ananas (240 gr)

ca 15 cm färsk gurka

salt & peppar

  

·        Skär köttet i ca 1 cm skivor

·        Blanda tomatpure, soya, ananasspad och vinäger i en kastrull

·        Skala och hacka löken och rör ner i kastrullen

·        Lägg i köttet

·        Koka i 5 min

·        Skär ananasen i bitar

·        Skala gurkan , dela den på längden gröp ur kärnorna med sked

·        Skär den i halvmånar ca ½ cm

·        Tillsätt gurka och ananas

·        Smaka av med salt och peppar

·        Koka upp

·        Servera med ris ,pasta eller nudlar och sallad

 
Av Qia - 19 januari 2008 17:51

 Kinagryta  Marinad

8 msk rödvinsvinäger

8 msk soya

2 krm salt

6 msk brun farin

8-10 pressade vitlöksklyftor

 

800 gr fläskkött i tärningar

lägges i marinaden

Låt marinera minst ett dygn

 

2 gula lökar               skär i ca 1 cm tjocka skivor

1 stor purjolök                          -II-

1 stor grön paprika                   -II-

3 morötter i grova ”tändstick” strimlor

10 cm färsk gurka  i breda strimlor

3 dl buljong   (3dl vatten 1 buljongtärning)

  Gör så här
  • Sila köttet från marinaden  spar marinaden!!
  • Bryn köttet, löken och morötter i ca 5 min
  • Rör i paprikan, purjon och marinaden + lite mjöl
  • Slå på buljongen
  • Lägg i gurkan
  • Låt sjuda i ca 1 timme
  • Servera med ris och sallad

Av Qia - 18 januari 2008 23:10

Kycklingfile med medelhavssmak
Soltorkade tomater, oliver och vitlök gör kycklingen sällskap.

Ingredienser
25 bufféportioner
2500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
75 g smör
2 msk salt
1 tsk svartpeppar
750 g körsbärstomater
3 bunt rucolasallad eller färsk basilika
3 dl svarta oliver med kärnor

Sås:
300 g soltorkade marinerade tomater
12 dl lätt crème fraiche
6 pressade vitlöksklyftor Gör så här
Sätt ugnen på 225°. Bryn kycklingen på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min. Låt kycklingen svalna och skär i skivor. Lägg ut kycklingen på ett stort fat. Krydda med salt och peppar. Dela körsbärstomater i halvor och grovhacka rucola. Finhacka soltorkade tomater eller mixa grovt och rör i crème fraiche och vitlök. Klicka hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö tomater och rucola över kycklingen tillsammans med oliver.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards