Senaste inläggen
Crabfishpaj
2 pkt crabfish á 120 g
4 hårdkokta ägg
1 burk lätt créme fraiche
1 msk senap
1 msk fetfri majonnäs
1 liten purjolök, rödlök eller gräslök
dill + lite salt
Finhacka allt och blanda samman. Lägg i färdiggräddat pajskal och garnera med skalade räkor eller kräftstjärtar, ägghalvor, stenbitsrom, citron, dill osv. Serveras kall.
Smörgåstårtefyllningar
Tonfisk2 brk tonfisk i vatten
lite citronsaft
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
1 dl finhackad purjolök
Räkor300 gr skalade räkor
1½ dl majonnäs
1½ dl gräddfil
grov malen svartpeppar
finhackad dill
1 hårdkokt ägg finhackat
Skinka2dl vispad grädde
3 dl majonnäs
5 msk pepparrot
blanda spar ca ½ satsen att bre på kanterna och till garnering
1 ½rökt skinka tärnad
2 hård kokta ägg finhackade
½dl färsk gurka fint hackad
½dl persilja
Ginslash
70 cl gin
5 dl starkt te
3½ dl socker
3 dl vatten
3 st koncentrerad apelsin ananasjuice
2st koncentrerad citronjuice
Rör ut sockret i vattnet.
Rör ihop resten.
Frys inSkeda upp 1-2 msk i ett glas och fyll på med sockerdricka eller fruktsoda.
Servera med sugrör
Asiatik kyckling med jordnötssås
6 kycklingklubbor
MARINAD:
2 dl naturell yoghurt
1/2 liten rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
1 msk olja
1 krm salt
JORDNÖTSSÅS:
1 vitlöksklyfta
1 dl jordnötter
2 tomater
1 msk curry
2 msk flytande honung
1 tsk rivet citronskal
2 dl matlagningsyoghurt
2 tsk saft av pressad citron
salt & peppar
Gör så här
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Lägg i kycklingklubborna, låt marinera 1 timme i rumsvärme, eller över natten i kylskåp.
Sätt ugnen på 200°C.
Skala och hacka rödlök och vitlök. Grovhacka jordnötter och tomater.
Fräs curryn en kort stund i olja. Tillsätt nötter, vitlök, rödlök och citronskal. Fräs i 2-3 minuter. Rör om då och då.
Tillsätt yoghurt, citronsaft, honung och tomater. Sänk värmen och sjud i 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp klubborna och låt dem rinna av. Bryn kycklingklubborna på båda sidor. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter, tills kycklingklubborna är helt genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
Servera med såsen och bjud gärna på ris och en fräsch sallad till.
MorotsplättarIngredienser:4 port
4 morötter
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
4 ägg
2 msk margarin
Så här gör du:
Fläskfile i ost och senapssås
Ingredienser
600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör-&rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven Prästost
Gör så här
Skär köttet i skivor.
Skala och hacka löken och vitlöken.
Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta.
Låt koka upp under vispning.
Lägg över köttet i grytan.
Låt köttet koka i såsen 3-5 min.
Ta grytan från värmen.
Rör i osten.
Strö gärna över hackad persilja.
Servera med kokt ris och grönsaker.
Apelsinfisk
Ingredienser
600 g fiskfilé
1/2 tsk salt
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
1/2 msk vetemjöl
1 1/2 msk konc hummerfond
rivet skal av 1/2 apelsin
1/2 tsk timjan
1/2 dl hackad gräslök
Gör så här
Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
Vispa ihop grädde, mjöl, hummerfond, apelsinskal, timjan och gräslök i en låg vid gryta.
Låt det koka upp och lägg ner fisken.
Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min utan lock.
Garnera med färsk timjan eller gräslök och apelsinskal.
Servera med ugnsstekta rotfrukter.
Äppelbakad falukorv
Ingredienser
500 g falukorv
1/2 dl Kelda mellangrädde
1 dl riven ost gratäng
1 äpple
Gör så här
Sätt ugnen på 200º.
Skär skåror i korven.
Kärna ur äpplet och skär det i tunna skivor.
Stick ner dem i korven.
Häll på grädden och strö över osten.
Grädda i mitten av ugnen ca30- 40 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|