recept

Senaste inläggen

Av Qia - 4 februari 2008 23:07

Thailändsk fläskfile


500 g fläskfilé

2-3 purjolökar

2-3 vitlöksklyftor

1/2 - 1 röd pepparfrukt eller 1/2 -1 tsk sambal oelek

smör

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk färsk ingefära eller 1 tsk malen

1 köttbuljongtärning

2 dl kokosmjölk

2 dl matyoghurt


Gör så här

Skär köttet i 2 cm tjocka skivor. Skölj och skär purjolökarna i sneda skivor. Skala och skiva

vitlöken. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten. Stek köttet i smör i en stekpanna ca 3

min/sida. Salta och peppra. Fräs grönsakerna i smör i en traktörpanna några min. Smaksätt

med riven ingerfära och smula i buljongtärningen. Häll i kokosmjölk och matyoghurt. Lägg i

köttet och låt grytan koka upp. Smaksätt med salt och servera direkt med kokt ris.

Av Qia - 3 februari 2008 16:45

Friterade bananer

4 portioner

4 bananer, halverade på längden och sedan skurna på mitten.

frityrsmet:

2 dl vetemjöl
1½dl kallt vatten

½ dl öl
1 msk bakpulver


till fritering:
5-7 dl olja

att sikta över:
florsocker

Blanda mjöl, vatten och bakpulver till en jämn smet.

Doppa bananerna i smeten. Häll i oljan i woken. Hetta upp till
180 grader.  Lägg i några bananbitar åt gången.

Fritera tills bananerna fått fin guldbrun färg.

Vänd dem några gånger under tiden.

Låt dem rinna av på gallret.

 Sikta över florsocker.

Servera med sirap och vaniljglass.

Av Qia - 3 februari 2008 16:41

Bakad potatis med havssalt och rosmarin


1 kg färskpotatis
1 msk olivolja
flingsalt och nymalen svartpeppar
2 kvistar färsk rosmarin/1-2 tsk torkad

1 hel vitlök


Koka potatisen tills den nästan är mjuk.

Häll upp på dubbel aluminiumfolie, salta och peppra.

Ringla över lite olivolja. lägg på
rosmarinkvistarna, dela vitlöken och sprid ut de oskalade klyftorna.

Vik ihop allt till ett paket.

Baka i ugn 40 min i 200 grader eller på

utegrill.

Av Qia - 3 februari 2008 16:36

Baconlasagne
2-3 pkt bacon, a 140 gr
2 gula lökar

2 burkar krossade tomater. å 400 gr
2 hönsbuljongtärningar
5 dl kelda sås till pasta
12 lasagneplattor

2 dl riven ost

sätt ugnen på 225 grader.

Skala och hacka löken. strimla baconet. fräs lök och bacon i en panna.
Häll på tomatkross och smula i buljong. Låt såsen koka några minuter.

Varva tomatsås, ostsås och lasagneplattor i en smord

ugnssäker form. strö över osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med en sallad.

Av Qia - 3 februari 2008 16:34

Chop suey


4-5 portioner

ca 400g benfritt griskött av bog eller skinka, strimlad
2-3 msk olja eller margarin
2 gula lökar, finhackade

1-2 selleristjälkar, finhackade
2 ½ dl vatten + 1 buljongtärning
2 tsk soja
1 krm svartpeppar

½ tsk mald ingefära
1 burk bambuskott, finstrimlade
1 burk vattenkastanjer
1 burk böngroddar


hetta upp woken ordentligt. häll i 2 msk fett och fräs köttet, hälften åt gången, 2-3 minuter under omrörning. lägg det på gallret.

fräs grönsakerna i resten av fettet och blanda sedan ner köttet i woken.
späd med vatten och tillsätt söndersmulad buljongtärning, soja, peppar och ingefära.

koka under lock på svag värme 15-20 minuter. lägg mot slutet i finstrimlade bambuskott, halverade vattenkastanjer och avrunna
böngroddar. de behöver bara bli riktigt varma. smaka av.

servera med kokt ris och soja.

Av Qia - 2 februari 2008 17:58

Fisk och skaldjurssoppa med aioli
4 Portioner

500 g Fiskfilé, t ex torsk
8 dl Fiskbuljong
2 tsk Fänkål
2 tsk Curry
2 Paprikor
1 Purjolök
4 dl Mjölk
1 dl Dill, finhackad
1 brk Musslor,

225 gr Räkor,

 Aioli:
2 dl Lätt Crème Fraiche
3 Vitlöksklyftor, pressade Salt Peppar

Börja med aiolin: Blanda Lätt Crème Fraiche med vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Låt stå kallt innan serveringen.

Skär fisken i mindre bitar. Blanda buljong och kryddor i en gryta. Låt koka ca 5 min. Skär paprika och purjolök i mindre bitar. Lägg ner det och fisken i buljongen. Häll i mjölken. Koka tills fisken är klar ca 5 min. Lägg i dill, musslor och ev räkor. Låt det bli genomvarmt. Smaksätt med salt och peppar. Servera soppan med aioli och rostat bröd.

Av Qia - 2 februari 2008 17:52

Laxpyttipanna
6 Portioner

250 g Potatis; kokt, kall
250 g Morot
150 g Purjolök
350 g Squash
2 Blekselleristjälk
600 g Laxfilé Olja
1 dl Minigurka; skivad, eller -smörgåsgurka
1 dl Syltlök
3 msk Kapris
2 dl Gräslök; hackad Salt Peppar

Gör laxpytten i förväg och värm i ugnen när den ska serveras. Om man vill kan man servera stekta eller pocherade ägg till.

Skala och tärna potatis och morötter. Rensa och skiva purjon. Tärna squashen och skiva bleksellerin. Skär laxen i kuber. Fräs först morötterna i olja några minuter. Tillsätt purjolök, squash, potatis och blekselleri. Lägg på ett lock och fräs grönsakerna tills de är knappt mjuka och har fått lite färg. Använd en stor stekpanna eller stek i omgångar. Stek laxen i lite olja i en annan panna. Rör så lite som möjligt så att den inte faller sönder. Blanda grönsaker och lax med de andra ingredienserna. Krydda

Av Qia - 2 februari 2008 17:51

Californisk ananaskyckling
4 Portioner

400 g Kycklingfilé; en per portion
4 tsk Margarin
1/2 tsk Salt
2 Krm svartpeppar

Sås

2 dl Krossade tomater
250 g Färsk ananas; finhackad, -eller konserverad i egen -juice
2 tsk Färsk ingefära; finhackad,
1 dl Purjolök; finstrimlad
1 dl Feferoni; finskuren
1 msk Citronsaft; pressad

Tina kycklingfiléerna om de är frysta. Bryn dem i margarinet i en stekpanna på medelstark värme. Salta och peppra och efterstek filéerna på svag värme tills de är helt genomstekra. Räkna med fem till åtta minusters stektid. Blanda ingredienserna till såsen i mixer eller matberedare och finfördela blandningen. Smaksätt eventuellt med lite salt. Servera kycklingen nystekt med den kalla såsen, 1 1/2 dl kokt ris per portion och en sallad.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards