Senaste inläggen
KesokakaIngredienser:4 port
250 g keso
2 ägg
2 msk socker
1 ½ msk vetemjöl
2 dl mjölk
Så här gör du:
Ugnstemperatur 175 grader
Syltlökslövbiff
Strimla lövbiffen och bryn den lite. Hacka den gula löken löken. Lägg kött, lökhack coh syltlök i en ugnssäker form, krydda med salt och peppar.
Blanda senap, soja, buljong och creme fraiche och häll blandningen över köttet & löken.
In i ugnen, 225 grader, i ca 25 minuter.
Servera med pasta
Whiskysås
Ta vara på stekskyn som bildats från köttet. Skumma det mesta fettet från skyn.
Koka upp stekskyn och späd med grädde. Smaka om det behövs salt och peppar. Tillsätt whiskyn alldeles på slutet.
Mandelmaränger med choklad (ca 20 st)
-------------------------------------
2 stora äggvitor
1 dl strösocker
1½ msk kakao
100 g rostad, flagad mandel
1 tsk vaniljsocker
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa till
marängen håller formen.
Tillsätt kakao och vaniljsocker och till sist mandeln.
Klicka ut på bakplåtspapper.
Grädda i 150°C, 20-25 minuter
Fläskfilégryta
4 portioner
Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna.
Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör.
Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta. Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min. Servera med chutney och potatis.
Skomakarlåda
4 portioner
Starta med potatismoset:
Skala potatisen, skär i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet.
Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp
Blanda moset med uppvärmd mjölk och smör och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
Strimla baconet. Skölj och strimla purjolöken, fräs den och baconet i smör. Ta upp och håll varmt.
Stek biffarna i smör. Smöret ska vara brunt när biffarna läggs i. Stek 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta.
Vill du ha lite sky kan du vispa ur pannan med lite vatten
Servera biffarna med bacon- och lökfräs och potatismos.
Asiatiska piroger
8 portioner/stycken
Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.
Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp kyckling och lök.
Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3–4 trianglar.
Blanda samman kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel.
Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö
Chokladmoussetårta
6 pers
150g mörk blockchoklad
3 msk starkt kaffe
2 msk konjak (kan uteslutas)
1 äggula
3 dl vispgrädde
1 färdigköpt marängbotten
smält blockchokladen över vattenbad. tillsätt kaffe, konjak och äggula. vispa grädden, ej för hårt, och blanda ner i chokladsmeten.
använd en rund form i samma storlek som den färdigköpta marängbottnen. lägg bakplåtspapper i botten på formen. bred ut hälften av
chokladmoussen i formen. lägg på marängbotten och bred på resten av smeten. ställ formen i frysen i ca 5 timmar eller till nästa dag.
stjälp upp tårtan på ett fat och garnera med vispgrädde, kiwi och chokladkringlor eller chokladstjärnor.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
|||
14 |
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|