recept

Senaste inläggen

Av Qia - 11 februari 2008 18:44

Italiensk tonfisksås
4 port

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
2 msk olja, gärna olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
1 litet lagerblad
½ tsk italiensk salladskrydda
1 burk tonfisk i vatten ca 175 g
12 -15 pimentofyllda oliver

Hacka löken, skiva vitlöken och låt löken svettas i oljan.
Sätt till tomatkross och lagerblad och låt koka häftigt utan lock i cirka 5 minuter.
Sätt till salladskrydda samt tonfisk (utan spad) som först delats i mindre bitar.
Koka såsen i någon minut och rör därefter ner halverade oliver.
Smaka av och blanda med nykokt väl avrunnen pasta. Servera med riven ost.

Av Qia - 11 februari 2008 18:40

Anna E:s Lammtagine – till många

 

Runt 1,5 kg lammbringa eller bog med ben – sågad i bitar i butiken – skuret i ca 4x4 cm stora tärningar (med hänsyn taget till ben).

Olivolja eller rapsolja

2 grovt hackade lökar

5 klyftor skalad och krossad vitlök (krossa med knivbladet, hacka sedan lite)

3-4 msk tomatpuré

6 dl vatten

2 grönsaksbuljongtärningar

3 lagerblad

1 msk muscovadosocker

1 påse saffran (0,5 g)

½ msk kanel

½ msk spiskummin

1 tsk sambal oelek

några stänk tabasco

salt

1 tsk malen svartpeppar från kvarn

4-5 soltorkade tomater i strimlor

rivet skal och saft av 1 citron

16 aprikoser

några kvistar färsk rosmarin

4-5 tomater, urkärnade, i tärningar

 

Bryn lammköttet på alla sidor i lite olja i en stor stekgryta (helst gjutjärnsgryta), lägg åt sidan och diska ur grytan och bryn sedan löken och vitlöken lätt i lite mer olja. Tillsätt tomatpurén och låt den rostas en aning innan lammköttet tillsätts. Tillsätt vatten, buljongtärningar och kryddor samt de soltorkade tomaterna. Låt puttra i ca 50 minuter utan lock – rör om då och då. Ta upp en bit kött och kontrollera att det är mört. Tillsätt citronen, aprikoserna och rosmarinen och låt puttra ytterligare 10 minuter. Tillsätt tomaterna och låt puttra en sista 5 minuter.

 

Servera med bulgur som du kokat tillsammans med lite soltorkade tomater i strimlor samt turkisk yoghurt (sådan där tjock yoghurt) och lite grönt.

Av Qia - 11 februari 2008 18:34

Apelsinkotletter

4 Fläskkotletter

Smör
Salt 

Svartpeppar

Sås

2 1/2 dl Matlagningsgrädde
1 msk Vetemjöl
1 Köttbuljongtärning
1 tsk Rosmarin
1 tsk Soja
2  Apelsiner saft från 1 + 1 skalad och delad

Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, rosmarin, soja och apelsinsaft i en traktörpanna. Låt koka upp under vispning och sedan koka 3 min. Skala apelsinen och skär den i bitar. Stek kotletterna i smör . Salta och peppra. Lägg ner kotletterna och apelsinbitarna i såsen. Låt det koka upp. Serveras med ris eller bulgur

Av Qia - 10 februari 2008 17:48

Friterade biffrullader


500g biff i skivor ca 3 mm

1 morot

1/2 purjolök

till marinaden:

1 msk chilisås

3 msk sweet chilisås

3 msk sesamolja

1 pressad vitlöksklyfta

till stekningen:

1/2 dl olja

2msk vetemjöl

salt och peppar


gör så här:

1. Skala moroten. finstrimla morot och purjolök tändsticksgrova.
Bred ut biffarna, fyll med grönsakerna. rulla ihop och fäst med tandpetare.

2. Blanda samman marinaden och pensla rullarna. låt dem

ligga och marinera ca 4 timmar i kylen.

3. Hetta upp oljan i en vid stekpanna. Pudra vetemjölet över

rullarna och fritera dem 1-2 minuter jämt bruna.

Servera med en god potatisgratäng och en sallad

Av Qia - 10 februari 2008 17:42

Räkor á la creole

1 gul lök
600 gr rensade räkor
2 vitlöksklyftor
2 paprika (röd,grön)
3 tsk curry
2 krm cayenne peppar
2,5 dl matlagningsgrädde
3 tsk maizena redning
1 liten burk annanas
1 banan
sambal olek efter tycke och smak
salt

——————————————————————————–

gör så här:
Finhacka lök och vitlök.Fräs  i stekpanna utan att ge färg
Tillsätt finstrimlad paprika, curry och cayennepeppar och
låt steka någon minut häll sedan i grädden och
låt den koka upp rör ut maizenaredningen och
tillsätt  ananasspadet smaka av med salt.

Innan servering kryddar du med sambal olek och
lägger i skivad banan, 4-5 ringar finfördelad ananas och räkorna.

obs! låt inte räkorna koka

serveras med ris

Av Qia - 10 februari 2008 17:27

Enkla carbonaran

spagetti

salt


300 g bacon
4 äggulor
1dl créme fraiche

1 dl parmesan
grovmalen svartpeppar


Koka pastan

Skär baconet i strimlor och stek men inte knaprigt
Blanda äggulorna med créme fraiche och parmesan.

Smaka av med svartpeppar.
Häll spagettin i ett durkslag och låt den rinna av. Blanda spagetti, ägg/ost blandning och bacon på ett stort fat och servera genast.

Av Qia - 10 februari 2008 17:24

Chiligryta med grytbitar

1 gul lök
1/2 msk olja
400 gram grytbitar av nöt
1 paprika valfri färg
1 burk bönor/linser  välj vad du själv vill ha
1 burk krossade tomater
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1-2 krossade vitlöksklyftor


Gör så här:
1.Skala och hacka löken.
2.Häll olja i en gryta.Lägg i löken och grytbitarna.
3.Bryn lök och kött ca 4-5 min.
4.Strimla paprikan,tillsätt den,bönorna/linserna och krossade tomaterna.Krydda och rör om.
5.Låt grytan koka ca 20-40 min.
6.Smaka av med salt och peppar.
7.Servera med sallad bröd och ev ris.

Av Qia - 9 februari 2008 18:24

Köttfärspaj med sufflétäcke

4 portionspajer

pajdeg:

125 g  Smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
2 msk hackad persilja

fyllning:
1/2 hackad gul lök
1/2 aubergine skuren i små tärningar
Smör till stekning
1 msk curry
200 g nöt- eller lammfärs
1/2 dl köttbuljong
1 äpple skuret i små tärningar
1/2 tsk salt
1 krm peppar

sufflétäcke:
4 äggvitor
1 äggula
6 dl fint riven Västerbottensost


Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och låt stå kallt i 30 min. Sätt ugnen på 220°. Tryck ut degen i fyra stycken formar, nagga och förgrädda ca 7 min.

Stek lök och aubergine mjuk. Strö över curry. Tillsätt lammfärsen och buljongen. Stek ett par minuter tills köttet börjar bli genomstekt. Tillsätt äpplet och smaka av med salt och peppar. Fördela färsen i pajskalen. Höj ugnsvärmen till 250°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa äggulan med osten och vänd sedan ner äggvitan. Lägg ut sufflén över färsen och grädda ca 10 min eller tills sufflén blivit gyllenbrun.

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards