recept

Senaste inläggen

Av Qia - 6 april 2008 18:51

POLYNÉER CA 15 ST
-------------------

Knappt ¾ dl socker (50 g)
100 g smör
1ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl

Fyllning:
----------
1-2 dl hallonsylt

Polynéesmet:
------------
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1 ¾ dl (125 g) farinsocker

Blanda socker, smör och ägg. Ta i så mycket mjöl att degen binder ihop. Lägg den kallt en stund så går det lättare att kavla.
Polynéesmet: Kör mandelmassa i matberedare (eller riv den på rivjärn). Blanda i äggvitor, en i taget och rör i farinsocker.
Ta ut degen ur kylen och dela den i två delar. Kavla ut hälften åt gången. Kavla ut degen, 2-3 mm tjock, och tag ut 15 rundlar, ca 7,5 cm i diameter. Kavla ut resterande deg och skär 1 cm breda och 5 cm långa remsor.
Lägg rundlarna i engångs aluminiumformar. Lägg 1 tsk sylt i botten och ca 1 msk mandelmassefyllning ovanpå- utan att droppa på kanten! Lägg två remsor i kors över. Grädda kakorna i 180°C, ca 30 min.

Av Qia - 6 april 2008 18:51

  Kokoskaka  

Till 20 bitar:
4 ägg
6 dl socker
150g smör (smält)
6 msk kakao
2 krm salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl

Kokosglasyr:
200 g kokosflingor
2 dl strösocker
1 dl sirap
1½ dl vispgrädde
75 g smör


Sätt på ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker,rör ner mjölet som blandats med vaniljsocker och kakao, salt samt smöret Bred ut smeten på en pappersklädd långpanna Grädda i 15-20 min
Glasyren.
Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller till kakan blir ljus brun.
Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i lagom stora bitar.

Av Qia - 6 april 2008 18:50

DAJMGLASS MED MARSHMALLOWS

2 1/2 dl Kelda vaniljsås
100 g daim
100 g marshmallows

Gör så här

Vispa vaniljsåsen hårt. Hacka daimen och dela marshmallows i bitar. Rör ner det i såsen. Häll såsen i en stor eller flera mindre formar och täck med plastfolie. Frys glassen i minst 4 timmar. Stjälp upp glassen på ett fat och strö gärna över daimkulor och små marshmallows

Av Qia - 5 april 2008 11:23

Coffeedrink 

1 glas

  Ingredienser

 2 cl Baileys 

2 cl Kahlua 

kaffe 

vispgrädde 

rivet apelsinskal 

chokladströssel


Blanda Baileys och Kahlua.

Fyll med kaffe och toppa med vispgrädde.

Garnera med rivet apelsinskal och chokladströssel.

Av Qia - 5 april 2008 11:19

Avokadosås



Ingredienser
1 msk pressad citron eller lime
1 gul lök
3 dl gräddfil
1 tsk örtsalt

Gör så här
Mosa avokadorna med gaffel. Blanda i citron- eller limesaft.

Skala och finhacka löken. Blanda lök, avokado och gräddfil. Krydda med örtsalt. Servera genast.

Av Qia - 5 april 2008 11:14

Fläskfilé med serranoskinka 



1 gul paprika
1 röd paprika
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 dl lättcrème fraiche
600 g fläskfilé
4 skivor serranoskinka
ris
1 hönsbuljongtärning
1/2 påse saffran à 0,5 g
salt och peppar
cocktailtomater
färsk rosmarin

 


Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj paprikorna och skär dem i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form och ringla över 1 msk av olivoljan. Sätt in paprikorna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt paprikan svalna. Skala vitlöksklyftan. Mixa paprika och vitlök med lätt crème fraiche. Krydda med salt och peppar.
3. Sänk värmen i ugnen till 150°C.
4. Putsa fläskfilén från senor och hinnor. Krydda filén med salt och peppar. Lägg ut serranoskinkan, lägg på fläskfilén rulla in den i skinkan på  en ugnssäker form och sätt in den mitt i ugnen. Stek ca 30 minuter eller tills fläskfiléns innertemperatur är 70°C.
5. Koka riset enligt förpackningens anvisning med hönsbuljontärning och saffran i vattnet.
6. Servera den serranolindade fläskfilén med saffransris, rostad paprikacréme och cocktailtomater. Strö över rosmarin.

Av Qia - 4 april 2008 19:47

 Krämig kyckling 

3 liter vatten + 4 tsk salt

2 stora gula lökar

1 kyckling, ca1,3 kg

500-700 g potatisar,

5 hårdkokta ägg

1 stor saltgurka, ca 130 gr

1 dl gröna ärtor 


Dressing:

1½ dl majonnäs

1 dl naturell yoghurt

1-1½ tsk salt

2-3 krm vitpeppar

2-3 msk lime- eller citronsaft 


Till garnering:

rädisor 


Koka upp vatten med salt och peppar i en stor kastrull. Hacka lökarna. Lägg i dem och kycklingen. Låt sjuda under lock. Skala under tiden potatisen och lägg i den efter 30 minuter. Koka ytterligare 15-20 min tills kycklingen är klar. Ta upp potatisen om den är klar tidigare. Kyl alltsammans.Ta bort skinnet och bena ur kycklingen. Finfördela köttet i matberedare samt ägg och potatis var för sig. Hacka saltgurkan. Blanda samman alla ingredienserna till salladen och dressingen var för sig. Häll dressingen över salladen. Blanda och smaka av om det behövs mer salt, peppar eller lime. Den blir godare och får bättre konsistens om den får stå i kylen 5-6 timmar.

Av Qia - 4 april 2008 19:45

Baconjansson

 2 paket bacon a 140 gram1 kg potatis 2 gula lökar, medelstora 25 g smör salt och peppar 2 dl mjölk 2 dl grädde fettet som blir efter baconet2 msk ströbröd    ugnstemperatur 225º  TillagningGrovhacka baconet och knaperstek den. Skala och strimla potatisen. Skala och skiva löken, stek den mjuk utan att den får färg. Smörj en eldfast form.Varva potatis, lök, bacon, salt och peppar, var sparsam med saltet. Första och sista varvet ska vara potatis. Häll över hälften av gräddmjölken och baconfettet, så att det står jämnt med potatisen. Strö över ströbrödet. Grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter tills potatisen är mjuk och gratängen har fått färg. Häll över resten av gräddmjölken mot slutet av gräddningen. 

Presentation

Omröstning

Är det första gången du besöker recept.bloggagratis.se?
 Ja
 Nej
 Vet ej

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Matbloggstoppen

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards